16 січня 2023 р. 13:25

Херсонський депутат від ОПЗЖ через суд оскаржує своє звільнення

Фото: Костянтин Сивак / facebook

(Фото: Костянтин Сивак / facebook)

Костянтин Сивак - депутат Херсонської міської ради від забороненої партії ОПЗЖ - збирається через суд поновитися на посаді начальника Державної екологічної інспекції Південного округу.

За інформацією видання "МОСТ", відповідний позов до Державної екологічної інспекції України та Державної екологічної інспекції Південного округу буде розглядатися Одеським адміністративним окружним судом.

Сивак просить суд визнати протиправним та скасувати наказ ДЕІ України №150-тр/т від 11 листопада 2022 року про звільнення його з посади та поновити його на державній службі. Справу суд буде розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

У 2020 році Костянтина Сивака обрали депутатом Херсонської міської ради від нині забороненої ОПЗЖ. На посаді начальника Державної екологічної інспекції Південного округу він почав працювати в жовтні того ж року. Причини звільнення його з посади невідомі.

Експерти громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад" оцінювали діяльність депутатів Херсонської міської ради за 2021 рік. Констянтин Сивак отримав найгірші оцінки депутатської діяльності.

За словами джерела "МОСТ" у правоохоронних органах, Костянтин Сивак розглядався окупантами як кандидат на посаду спочатку директора департаменту екології окупаційної військово-цивільної адміністрації, а потім на посаду "міністра екології" окупаційної влади. Весь час окупації Сивак провів у Херсоні, але призначення так і не відбулося.

20 червня 2022 року Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив вимоги Міністерства юстиції України та заборонив діяльність політичної партії "Опозиційна платформа - За життя". 15 вересня 2022 року Касаційний адміністративний Суд України відхилив апеляційну скаргу цієї партії, і таким чином остаточно заборонив її діяльність в Україні.

Проте на сьогодні депутати від ОПЗЖ і досі наявні в органах державної влади. Так, на сесії Миколаївської міської ради депутати не змогли прийняти зміни до регламенту, за якими б заборонена партія автоматично припиняла своє існування, а її депутати стають позафракційними.

20 грудня невстановлена особа (або особи) влаштувала в сесійній залі Южноукраїнської міської ради провокативну акцію: столи, за якими сидять представники колишньої фракції "ОПЗЖ", були облиті рідиною, схожою на кров. Також на столах лежали іграшки та дитяче взуття.

Руслан Ласкус

Поділитися