27 вересня 2022 р. 16:25

В Одеському районі через обстріли росіян пошкоджені 499 будівель

Фото: Одеська районна рада

(Фото: Одеська районна рада)

Ворожі російські війська з початку вторгнення 61 раз обстрілювали Одеський район Одеської області та пошкодили 499 будівель та споруд.

Про це під час сесії районної ради доповів голова Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук

"На жаль, немає жодної громади, яка б не зазнала втрат. З минулого тижня Одесу атакують дрони-камікадзе «Шахід-136». Два дрони зруйнували адмінбудівлю в припортовій зоні, ще два у центрі міста. Одна людина загинула", - зазначив він.

Також він доповів, що на території району зареєстровано вже 69 тисяч 869 внутрішньо переміщених осіб й районна рада вирішує проблеми із їхнім працевлаштуванням та їх розміщенням.

"Наразі працюємо над питанням будівництва модульних містечок для ВПО на території Біляївської, Великодолинської та Великодальницької громад. При Одеській РВА створено Гуманітарний штаб, який на даний час працює над накопиченням товарів довготривалого зберігання – засоби гігієни та продукти харчування", - зазначив Юрій Крук.

В ході засідання сесії депутати ухвалили ряд рішень про передачу об’єктів до комунальної власності громад та заслухали звіти керівників місцевих прокуратур Одеського району щодо результатів їх діяльності.

Зазначимо, станом на липень та у серпні в Одеській області нараховували більше ніж 90 тисяч вимушених переселенців.

Поділитися