09 вересня 2022 р. 16:32

В Одеській мерії розробляють новий Статут міста

Фото: Одеська мерія

(Фото: Одеська мерія)

Робоча група з розробки нового Статуту міста Одеси має впродовж місяця розробити проєкт нового документу, який надалі винесуть на громадське обговорення.

Про це повідомив виконуючий обов'язки заступника Одеського міського голови Олег Бриндак за результатами засідання комісії 9 вересня.

Він зазначив, що поточний Статут не змінювався вже понад 10 років, тож наразі його треба переробити та внести зміни, які насамперед пов’язані зі змінами у Законодавстві України.

"Багато чого за ці роки змінилося у нашому житті, вперш за все пов’язане із російською агресією. Тому Статут, вочевидь, потребує змін", - сказав Бриндак.

Статут Одеси - це основний документ міста, який відображає положення і акти, які стосуються символіки, нагород, пам’ятних дат та іншого.

Фото: Одеська мерія

Раніше Одеський муніципалітет оголосив проведення 19 вересня громадського обговорення у формі інтернет-конференції з питання вирішення долі пам’ятника "Засновникам Одеси", що розташований на Катерининській площі міста.

У червні під час засідання комісії вирішили унормувати назви 20 топонімічних об'єктів. Раніше історико-топонімічна комісія Одеської міської ради вирішила привести до норм української мови назви 24 топонімів, з яких сімом вирішили змінити назви, а також перейменувати додатково 62 вулиці та провулки. 

Поділитися