08 серпня 2022 р. 16:11

В мерії не бажають відкривати депутатський портал навіть в обмеженому режимі, - депутатка

Фото: Думська ТВ

(Фото: Думська ТВ)

Одеський муніципалітет відмовив депутатам у пропозиції зробити доступ до депутатського порталу на сайті міської ради в обмеженому режимі. 

Про це повідомила депутатка Одеської міської ради Ольга Квасніцька

"Причина закриття депутатського порталу викликана кібератаками, яких, як виявилося, боїться тільки міська влада Одеси. Беззаперечно, таке дійство є порушенням гарантій депутатів на здійснення своєї роботи та неповага до мешканців Одеси. Пропозиція зробити доступ до депутатського порталу в обмеженому режимі, як це зроблено наприклад щодо судового реєстру, доступ до якого здійснюється в тестовому (обмеженому) режимі, не цікавий чиновникам, тому друзі "їмо" далі таку поведінку, адже більшість задовольняє така ситуація", - зазначила депутатка.

Також вона наголосила, що засідання комісії з питань регламенту, депутатської етики, реалізації державної регуляторної політики та запобігання корупції не проводяться у зв’язку з відмовою департаменту інформації та цифрових рішень Одеської міської ради забезпечити трансляцію засідання.

"Це є грубим невиконанням принципів місцевого самоврядування – відкритості та гласності засідань. Між тим, засідання комісії важко зібрати і офлайн, адже пан Бриндак вирішив таким чином блокувати роботу комісії по законності та розгляду ваших скарг", - зазначила вона.

У липні депутати міської ради почали вимагати налагодити роботу Депутатського порталу, який вдруге відімкнули після початку повномасштабного вторгнення росії.

За інформацією аналітиків Одеської обласної організації ВГО "Комітет виборців України", після початку повномасштабного вторгнення росії 24 лютого Деппортал вимкнули, однак приблизно за тиждень до сесії, що відбулася 29 червня, він запрацював. Однак тепер портал знову не працює. 

"Дякую Олексію Асауленку за його активну позицію та підтримую його вимогу щодо відкриття Депутатського порталу. Портал - це важливий інструмент взаємодії депутатів та виборців один з одним, і те, що він не працює, позбавляє містян можливості ефективно контактувати зі своїми обранцями в той час, коли ім це потрібно чи не найбільше. Жодного практичного сенсу в закритті порталу, натомість, не бачу. Впевнений, що ворожі спецслужби і без нього знають, хто є депутатами Одеської міської ради. Знаю, що в міській раді є й інші депутати, які не згодні із закриттям порталу, тож закликаю їх підтримати цю ініціативу і також звернутись до мерії з вимогою відкрити портал", - заявив у липні голова Одеського КВУ Анатолій Бойко.

Поділитися