12 квітня 2022 р. 14:18

В Ізмаїлі збільшили фінансування міських соціальних програм

В Ізмаїлі збільшили фінансування міських соціальних програм

Виконком Ізмаїльської міської ради 11 квітня ухвалив рішення про внесення змін у діючі соціальні міські програми, збільшивши їхній обсяг фінансування.

Про це під час брифінгу повідомив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко, пише кореспондентка ІзбірКому.

Одна з програм – міська комплексна програма соціальної допомоги малозабезпеченим ветеранам війни та праці, особам з інвалідністю та родинам з дітьми. До 1,5 млн грн –майже удвічі – збільшені видатки на закупівлю продовольчих наборів, засобів гігієни та предметів першої необхідності для тимчасово переміщених та евакуйованих осіб, для категорій ізмаїльчан, які найбільш чутливі до складних часів, серед них – малозабезпечені одинокі громадяни з інвалідністю, малозабезпечені багатодітні родини. 

Збільшена матеріальна допомога у зв’язку з тривалим та затратним лікуванням дітей  - до 20 тис. грн. одноразово. До речі, до цього її розмір був удвічі менший – 10 тис. грн. Але зважаючи на зростання цін виконком вирішив переглянути суму фінансової допомоги. На підтримку даного напрямку з міського бюджету додатково виділено 500 тис. грн. Загальна  сума фінансування по цій соцпрограмі збільшена до 3,5 млн грн.

За словами мера, практично з чистого аркуша написана ще одна програма, за основу котрої взяли Програму соціальної підтримки учасників АТО. Оновлений документ отримав назву «Ізмаїльська міська програма соціальної підтримки захисників Української держави». Зберігши заходи попередньої аналогічної програми, виконком збільшив обсяг фінансової допомоги учасникам війни та захисникам України. Цю допомогу зможуть отримати члени родин захисників, які зараз захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої країни. Загальна сума фінансування по всій програмі соціальної підтримки захисників України збільшена до 1,76 млн грн.

«У разі необхідності фінансування соціальних програм будемо збільшувати ще», - резюмував Андрій Абрамченко.

Нагадаємо. з 12 квітня в Ізмаїлі починає роботу черговий дитячий садочок «Теремок», відкриття якого було анонсоване наприкінці березня. 

Уряд України приділяє підвищену увагу до теми підняття економіки держави. Ізмаїл відіграє у цьому питанні одну з основних ролей.

Поділитися