04 квітня 2022 р. 11:36

В Ізмаїлі затвердили нові ціни на копання могил

В Ізмаїлі затвердили нові ціни на копання могил

Міська влада Ізмаїла після численних скарг містян на високу вартість ритуальної послуги з копання могил приватною структурою вирішила передати з 1 квітня цю функцію комунальному підприємству «Ізмаїльська міська ритуальна служба».

Цей крок дозволив знизити тариф на надання вищезгаданої послуги, передає кореспондентка ІзбірКому.

Мер Ізмаїла Андрій Абрамченко під час чергового брифінгу доповів журналістам місцевих ЗМІ про прийняття виконкомом міськради рішення закріпити надання послуги з копання могил комунальній структурі. В свою чергу КП «Ізмаїльська міська ритуальна служба» розробило тариф, який теж схвалила міська влада. Отож, з квітня, за словами Андрія Абрамченка, вартість копання однієї могили ручним способом становить 2 тис. 545 гривень. Ціна буде актуальною у теплу пору року, з березня по листопад включно. А от з грудня по лютий вартість послуги становитиме 3 тис. 762 гривні. 

При цьому послуга з копання могили не є обов’язковою до виконання співробітниками ритуальної комунальної установи. За словами міського голови, клієнт може зробити це самотужки, або самостійно залучити найнятих робітників.

Мер наголосив, що місце захоронення замовник обиратиме безкоштовно. У випадку, якщо будуть спроби затребувати за це грошову винагороду, треба негайно сповістити про такий факт виконком Ізмаїльської міськради, або через офіційну сторінку міського голови у Facebook.

Додамо, що тема перегляду тарифу на один з різновидів ритуальних послуг набула особливого суспільного резонансу наприкінці березня поточного року після дорожньої пригоди з родиною переселенців з Маріуполя. Нагадаємо, ввечері 24 березня четверо родичів на легковому автомобілі при виїзді з міста Татарбунари в напрямку Ізмаїла в'їхали у бетонну споруду, розташовану на проїжджій частині дороги. Внаслідок зіткнення літнє подружжя від отриманих травм загинуло, а їхня 44-річна дочка і 12-річний онук опинилися з травмами різного ступеня тяжкості у лікарні. 

Тоді родич загиблого чоловіка, що проживає в Ізмаїлі, і на плечі якого лягли турботи з організації поховання, заявив у соціальній мережі, що сума у 4,3 тис. грн за копання тільки однієї могили занадто велика, особливо зважаючи на обставини сьогодення. Саме цей випадок став поштовхом для перегляду тарифу на ритуальну послугу. 

Нагадаємо, вибухи від ворожих ракет розбудили одеситів у неділю 3 квітня.

Підрозділи ворожої армії, які виконують нібито миротворчі функції на території Придністровського регіону Республіки Молдова, активізувалися для проведення провокацій та демонстраційних дій на кордоні з Україною.

Ввечері 1 квітня з ракетного комплексу "Іскандер" з тимчасово окупованого Криму війська РФ випустили три ракети по населеному пункту в Одеському районі, є травмовані.

ХРОНІКА ВІЙНИ

Поділитися