14 квітня 2022 р. 21:39

В Ізмаїлі посилюють підтримку соціально вразливих груп та військовослужбовців

В Ізмаїлі посилюють підтримку соціально вразливих груп та військовослужбовців

Виконком Ізмаїльської міської ради Одеської області на засіданні 11 квітня ухвалив зміни до кількох цільових міських програм соціального спрямування, розрахованих на 2022 рік.

Вони стосуються збільшення фінансування соціально незахищених верств населення, дітей-сиріт та військовослужбовців, передає кореспондентка ІзбірКома.

На закупівлю продовольчих наборів та засобів гігієни для малозабезпечених жителів Ізмаїла влада спрямує більше 1 млн 211 тис. грн. На адресну цільову матеріальну допомогу – ще понад 1 млн грн.

Загальний бюджет оновленої програми соціальної підтримки Захисників Української держави склав 1 млн 124 тис. грн. Основна частина фінансування – 1 мільйон – зарезервована на вирішення наступних завдань:

  • часткове погашення витрат на лікування і придбання медикаментів; 
  • придбання засобів протезування, слухових апаратів, кардіостимуляторів, засобів гігієни;
  • часткову оплату послуг із зубопротезування; 
  • часткове погашення заборгованості по оплаті комунальних послуг;
  • придбання твердого палива та зрідженого газу;
  • придбання будівельних матеріалів та на ремонт житла; 
  • грошова допомога.

На організацією поховання військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, учасників добровольчих формувань територіальних громад області, які загинули під час проходження військової служби в період воєнного стану у зв’язку зі збройною агресією російської федерації проти України з міського бюджету виділять 64 тис. грн.

На виплати щомісячної допомоги в розмірі 1 тис. грн сім’ям загиблих осіб, які добровільно забезпечували (або добровільно залучалися до забезпечення) проведення АТО, операції Об’єднаних сил з казни направлять 48 тис. грн.

В рамках Програми психолого-педагогічної корекції та соціальної реабілітації дітей прийнято рішення про виділення з міського бюджету Ізмаїла 20 тис. грн на виконання завдань програми. Половину суми направлять на залучення на період воєнного стану автомобіля ГАЗ-32213, закріпленого за Ізмаїльським міським центром соціально-психологічної реабілітації дітей, для забезпечення продовольчими наборами дітей, які перебувають під опікою/піклуванням у прийомних сім’ях, та які опинилися в складних життєвих обставинах.

Решту спрямують на профілактику негативних явищ серед дітей та попередження умов, які сприяють дестабілізації виховного процессу. Якщо більш конкретно, то гроші підуть на закупівлю пального для проведення рейдів, перевірки адрес проживання дітей у складних життєвих обставинах, та контроль за житлом такої категорії дітей.

Як днями зазначив на брифінгу мер Ізмаїла Андрій Абрамченко, за необхідності сума витрат за програмами соціального напрямку буде в подальшому збільшена.

Нагадаємо, в Ізмаїлі провели акцію на підтримку Маріуполя.

В Ізмаїлі готують до відкриття два дитячих садочки.

Дивіться більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися