03 квітня 2022 р. 13:33

В Ізмаїлі на період воєнного стану скасували туристичний збір

В Ізмаїлі на період воєнного стану скасували туристичний збір

Виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради 1 квітня ухвалив рішення не стягувати на території міста туристичний збір. Мова йде про громадян, які мешкають у готелях. Про це під час щоденного брифінгу повідомив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко, - інформує кореспондентка ІзбірКома.

Як пояснив міський голова, туристичний збір з гостей міста стягується адміністраціями готелів, а потім перераховується до міського бюджету. В Ізмаїлі розмір збору становив 0,5% від мінімальної зарплати для громадян України, що дорівнює 32,5 гривні на день. Для іноземців ставка збору дещо вища - 2% від мінімальної зарплати для іноземних громадян, або162,5 гривні на день.

«Є перелік осіб, з яких туристичний збір не стягується. Але Податковий кодекс писався у мирний час, тому позиція «тимчасово переміщені особи» у документі не була врахована. Стягувати туристичний збір із людей, які приїхали до нас із регіонів, зруйнованих війною, та проживають у готелях, неправильно: туристів в Ізмаїлі немає. Рішення про встановлення туристичного збору у розмірі 0% діятиме з 24 лютого і до кінця воєнного стану», - заявив Андрій Абрамченко.

Раніше очільник Ізмаїла звернувся до місцевих підприємців та керівників організацій із закликом не припиняти сплату податків, оскільки ці кошти спрямовуються на підтримку ЗСУ.

 

Поділитися