23 серпня 2022 р. 20:23

В Доброславській раді планують збільшити видатки майже на три мільйони

В Доброславській раді планують збільшити видатки майже на три мільйони

22 серпня, на позачерговій сесії, депутати Доброславської селищної ради внесли зміни і доповнення до селищного бюджету.

Про це повідомила кореспондентка ІзбірКома з залу засідання сесії.

Начальниця фінансового відділу Доброславської селищної ради Ольга Задорожна доповіла депутатам, що необхідно збільшити доходну частину бюджету на 3 мільйона 838,6 тисяч гривень за рахунок податку з доходів фізичних осіб, а видаткову частину збільшити на 2 мільйона 84 тисячі гривень. Вона пояснила присутнім, чому доходи збільшено більше, ніж видатки.

На попередній сесії, зазначила Задорожна, виділяли 1 мільйон 950 тисяч гривень на капітальний ремонт відмостки Доброславської школи за рахунок освітньої субвенції, але, відповідно до постанови КМУ №590, капітальні видатки у період воєнного стану не здійснюються. Крім того, треба враховувати, що пройшли сильні дощі, які створили аварійні ситуації в деяких освітніх приміщеннях, тому комісія з надзвичайних ситуацій на своєму засіданні ухвалила рішення виділити кошти з резервного фонду селищного бюджету через видатки, які здійснюються через відділ бухгалтерського обліку та звітності селищної ради.

Начальниця фінансового відділу Доброславської селищної ради Ольга Задорожна

Таким чином збільшили видатки на 596,7 тисяч гривень, з них 150 тисяч гривень по селищній раді на поточні видатки, по благоустрою теж 150 тисяч гривень, на заходи по запобіганню та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у будівлях органів управління, за рахунок коштів резервного фонду, виділили 296,7 тисяч гривень.

Управлінню освіти, культури, туризму та молоді збільшили видатки на 1 мільйон 487,3 тисячі гривень, а саме, на надання освіті за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами) збільшили на 145 тисяч 370 гривень, з них - 122,8 тисяч гривень – поточні видатки, 22 тисячі 570 гривень – капітальні видатки (предмети корекції для інклюзивної освіти). По загальноосвітній школі збільшили видатки на 203,6 тисяч гривень.

По закладах освіти (загальноосвітні школи) – зменшили видатки за рахунок освітньої субвенції і збільшили за рахунок резервного фонду. Спортивній школі – на 82,8 тисяч гривень на встановлення сигналізації, оповіщення – тривога чи інші надзвичайні ситуації, які можуть виникнути під час військового стану. По закладах дошкільної освіти – на 554,4 тисяч гривень, по загальноосвітнім школам – 30 тисяч гривень на водопостачання. Музична школа – видатки збільшили на 19,2 тисяч гривень. З резервного фонду збільшили видатки на ремонт даху в управлінні освіти (50 тисяч гривень) та 11 тисяч гривень додали ще для здійснення заходів з усунення аварійності, «так як це приміщення взагалі потребує капітального ремонту», як зазначила начальник фінансового відділу.

Вона запропонувала збільшити резервний фонд у зв`язку з військовим станом (2,2% від загального обсягу бюджету), раніше він складав 1% від загального обсягу. Вона також попередила депутатів, що в разі потреби резервний фонд необхідно буде збільшити, так як при військовому стані обмежень по його збільшенню немає. Загальна сума резервного фонду наразі складе 3 мільйона 287 тисяч гривень. До того ж вона попросила виділити з селищного бюджету 50 тисяч гривень субвенції Сергіївській громаді.

Депутат Віктор Котвіцький запропонував створити карту обліку основних засобів для того, щоб можна було отримати інформацію, скільки коштів було витрачено на капітальний чи поточний ремонт того чи іншого приміщення. Голова селищної ради Людмила Прокопечко підтримала цю пропозицію.

Також під час цього засідання депутати звернулись до Міністерства оборони України з клопотанням щодо присвоєння звання Героя України загиблому комбригу, полковнику 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Віталію Гуляєву, а також розглянули питання перейменування на його честь вулиці Східної в Доброславі.

Раніше село Трояндове Доброславської територільної громади Одеської області посіло перше місце у всеукраїнському конкурсі "Неймовірні села України 2022".

У липні Доброславська селищна рада майже втричі збільшила фінансування мобілізаційної підготовки. У червні місцеві депутати підтримали перейменування низки вулиць у громаді.

Поділитися