06 серпня 2022 р. 19:59

У Рені служби виконкому переїхали до нової будівлі поліклініки

У Рені служби виконкому переїхали до нової будівлі поліклініки

В останній день липня у соціальних мережах Ренійської громади з'явилася офіційна інформація про прийом громадян, що означає вирішення принаймні двох проблем у місті.

«Шановні гості та жителі Ренійської громади. З понеділка, 1 серпня, прийом громадян відділами виконкому та служби у справах дітей Ренійської міської ради здійснюється за адресою: вул. Дунайська, 15 (будівля нової поліклініки, вхід з вулиці Соборна, навпроти магазину "Вертута")».

Як повідомляє кореспондент ІзбірКома, це повідомлення означає, що місцевій владі вдалося налагодити вирішення двох важливих питань. Проблема перша – де працювати співробітникам апарату виконкому Ренійської міськради. Після створення об'єднаної Ренійської міської територіальної громади постало питання, в яких приміщеннях розмістити апарат виконавчого комітету та низку служб. Влада вирішила використати для цього адміністративну будівлю по вулиці Вознесенській, 137 у Рені, в якій раніше розміщувалися районна рада та райдержадміністрація. Але після новосілля виявилося, що ця будівля перебуває практично в аварійному стані, адже у ній роками протікав дах. Причому вода просочувалася через два поверхи аж до підвалу, тож будівля почала просідати. На ремонт треба було знайти 3 мільйони гривень. Поки було визначено джерело фінансування - державний бюджет, поки тривали всі бюрократичні процедури, час минав. У результаті ремонт було розпочато у листопаді 2021 року.

На час його проведення всіх працівників виконкому та інших служб тимчасово розмістили у різних приміщеннях. Наприклад, Центр надання адміністративних послуг працював у читальній залі міської бібліотеки. З незручностями всі мирилися в надії на швидке закінчення ремонту. Але у лютому 2022 року росія напала на Україну, фінансування з держбюджету припинилося, а служби так і залишилися в різних приміщеннях.

Проблема друга – нова будівля поліклініки у місті Рені, відомий місцевий "довгобуд". Будівництво нової поліклініки в Рені почалося ще 1989 року. Після розвалу СРСР воно було заморожене більш як на 20 років. Будівельні роботи відновлено у 2012 році. З цього часу і до 2021 року на завершення будівництва було виділено в буквальному розумінні мільйони гривень бюджетних грошей. Але за роки, що минули з того часу, коли будівлю лиш почали споруджувати, населення Ренійського району, а нині - Ренійської громади, суттєво скоротилося. Скоротився і персонал центральної районної (нині міської) лікарні та поліклініки. Постало питання про те, що нову будівлю не буде ким заселяти, бо наявних площ занадто багато для медиків. Пропонувалося навіть перепрофілювати поліклініку під житло для тих самих медиків. Водночас сама будівля стояла практично готова, але порожня, не опалюючись у зимовий період, що позначалося на її стані.

І ось тепер два поверхи з чотирьох цієї будівлі зайняті службами апарату виконкому міськради, які знову зібрані в одному місці.

Тим часом у Ренійській територіальній громаді планують провести громадське обговорення щодо перейменування вулиць та провулків. 

У Рені також ухвалили рішення щодо встановлення ставок податків та зборів на території громади.

Поділитися