20 травня 2022 р. 10:45

Сесії Ренійської міської ради проводитимуть у новому форматі

Сесії Ренійської міської ради проводитимуть у новому форматі

Після завершення роботи позачергової двадцять четвертої сесії Ренійської міської ради Одеської області секретарка Оксана Єфименко у неформальній обстановці звернулася до депутатів з повідомленням про те, що орієнтовно 1 червня планується проведення чергової сесії.

Крім того, як повідомляє кореспондент ІзбірКома, вона запропонувала змінити формат проведення сесій, а саме, щоб засідання постійних депутатських комісій та пленарне засідання відбулися в один день.

Раніше Ренійська міська рада кілька разів вже саме так проводила сесії, але позачергові: одного дня постійні депутатські комісії, на своєму спільному засіданні, розглядали всі проєкти рішень, а потім, на пленарному засіданні, після невеликої перерви їх приймали. За такою ж схемою відпрацювала та позачергова двадцять четверта сесія. А чергові сесії проводились інакше. Кожна стала депутатська комісія збиралася окремо, внаслідок чого робота комісій займала два – три дні, а ще через день депутати збиралися на пленарне засідання.

За такого порядку проведення сесій, навіть у мирний час у депутатів міськради, які мешкають у селах Ренійської громади, виникали труднощі "логістичного" характеру. Не завжди була можливість просто знайти транспорт для поїздки до міста Рені. А в умовах воєнного стану ці проблеми лише посилилися.

У селах наразі проживають дев'ять депутатів Ренійської міськради.

Ось тому Оксана Єфименко і внесла свою пропозицію. Ні в кого з присутніх депутатів заперечень не виникло. Домовилися, що секретарка міськради кожному депутату відправить проєкти рішень, що виносяться на сесію, для попереднього опрацювання та отримання всіх необхідних роз'яснень з тим, щоб на спільному засіданні постійних комісій не витрачати на це час.

Нагадаємо, Ренійська міська рада через війну змушена скасовувати ухвалені раніше рішення

З початком війни та запровадженням воєнного стану виконавчий комітет Ренійської міської ради Одеської області VIII скликання ухвалив сім рішень, що стосуються внесення змін до бюджету громади на 2022 рік.

Також зазначимо, що три міські ради - Одеська, Миколаївська та Чернігівська за період з 24 лютого по 11 травня, тобто з початку вторгнення російської федерації в Україну, не провели жодної сесії.

Поділитися