31 серпня 2022 р. 18:06

Сесія Фонтанської сільради, на якій планували перейменувати вулиці, зірвалася

Фото: Фонтанська сільська рада

(Фото: Фонтанська сільська рада)

Фонтанська сільська рада не змогла провести сесію, яка мала відбутися 30 серпня, через те, що депутати не ухвалили порядок денний.

Про це повідомили у пресслужбі сільської ради. 

Там зазначили, що причиною зриву засідання стало "небажання деяких депутатів підтримати порядок денний, запропонований сільським головою". 

Зокрема, в порядку денному, за даними пресслужби, мали розглядатись питання щодо закладів культури, Центру первинної медико-санітарної допомоги, земельні питання та проєкт рішення щодо перейменування вулиць.

"Сільська рада продовжує працювати у штатному режимі. На щастя законодавець передбачив можливість прийняття важливих рішень для забезпечення життєдіяльності громади в умовах воєнного стану на засіданнях виконавчого комітету, який систематично збирається без будь-яких нарікань", - йдеться в повідомленні. 

Наступне засідання планують зібрати 28 вересня. Попередній порядок денний оприлюднений й окрім питань порядку денного про перейменування вулиць, чи внесення змін у фінансовий план комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Фонтанської сільської ради на 2022 рік, у своєму розпорядженні сільська голова Наталія Крупиця пропонує надати можливість депутатам, які не можуть прибути на сесію фізично, брати участь у засіданні онлайн.

Зазначимо, що аналогічний "змішаний формат" проведення сесії став причиною позову депутатки Одеської міської ради Жанни Мандриченко до міського голови Геннадія Труханова

Втім це не вперше, коли у цій сільській раді виникає криза з проведенням засідань. Так, у грудні 2021 року спроба голови Фонтанської сільської ради Наталі Крупиці зібрати депутатів на 19 сесію провалилася через те, що більшість депутатів, хоча й з'явилися на засідання, відмовилися реєструватися та брати в ньому участь.

До того голова Фонтанської об'єднаної громади Наталія Крупиця подала до суду на 10 депутатів сільської ради через проведення 8 жовтня засідання. Його депутати назвали XVIII сесією сільської ради, але очільниця громади цього не визнає. На тому засіданні депутати серед іншого проголосували за зміну секретаря сільської ради змістивши Максима Матвейчука.

А ще раніше голова сільської ради Наталя Крупиця не підписала жодного з рішень, що ухвалили тоді депутати. Тож 19 жовтня депутатка Марія Слєпченко та її коліжанка - депутатка Ольга Літвіна звернулися до суду.

Між тим Наталя Крупиця скликала засідання, яке позиціонувала як 19 сесію сільської ради. При цьому, вона не визнала засідання 8 жовтня 18 сесією.     

Поділитися