16 лютого 2022 р. 12:28

Ренійські депутати закликали жителів громади підтримати територіальну оборону

Ренійські депутати закликали жителів громади підтримати територіальну оборону

На позачерговій двадцять першій сесії Ренійської міської ради VIII скликання, що відбулася 15 лютого 2022 року, депутати затвердили текст звернення до жителів Ренійської громади у зв'язку з обстановкою, що склалася на кордонах нашої держави.

Як відомо, обстановка ця напружена і події розвиваються стрімко. Цими обставинами була зумовлена стрімкість проведення позачергової двадцять першої сесії міськради. Відповідне розпорядження міського голови Ігоря Плєхова було опубліковано на офіційному сайті громади 14 лютого о 18:47, а вже 15 лютого о 15:00 в актовій залі Центру позашкільної освіти «Перлина» зібралася мінімальна необхідна для кворуму кількість депутатів – чотирнадцять осіб.

На сесії головувала секретар міської ради Оксана Єфименко. За вже відпрацьованим алгоритмом в одному блоці було проведено засідання постійних депутатських комісій та пленарне засідання.

Сам текст звернення, підготовлений депутаткою Ренійської міськради від партії «Слуга народу» Валентиною Єпітроп, у її колег ні заперечень, ні зауважень не викликав.

В ньому зокрема міська рада закликала мешканців громади не панікувати та підтримати територіальну оборону в громаді.

Виникло лише одне питання, чому це звернення «представляє» не сама авторка, а секретар міськради. Оксана Єфименко пояснила, що через серйозні сімейні обставини, що раптово виникли, Валентина Єпітроп змушена була виїхати до Одеси. Другий депутат, який увійшов до складу Ренійської міськради VIII скликання від партії «Слуга народу», Олексій Андріанов, на сесії також був відсутній.

Нагадаємо, депутати Одеської обласної ради узгодили виділення 10 мільйонів гривень з бюджету області на організацію та устаткування підрозділів територіальної оборони в регіоні.

Депутати Одеської міської ради під час позачергової сесії 15 лютого також внесли зміни до бюджету Одеської міської територіальної громади на 2022 рік з урахуванням необхідності фінансувати організацію територіальної оборони. Зокрема затверджено видатки у сумі 6 мільйонів 710 тисяч гривень

11 лютого Президент України Володимир Зеленський після доповіді про те, що рівень організації територіальної оборони в Одеській області один з найгірших в країні, дав Сергію Гриневецькому два тижні на організацію штабу териториальної оборони.

Поділитися