19 травня 2022 р. 13:36

Ренійська міська рада через війну змушена скасовувати ухвалені раніше рішення

ФОТО: Михайло Бойко

(ФОТО: Михайло Бойко)

Порядок денний позачергової двадцять четвертої сесії Ренійської міської ради Одеської області VIII скликання, що відбулася 18 травня, розпочинався з проєкту рішення "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких рішень Ренійської міської ради".

Депутатам пропонувалося скасувати рішення від 24 лютого "Про створення централізованої бухгалтерії та групи централізованого господарського обслуговування відділу освіти Ренійської міської ради" та "Про припинення діяльності комунальної установи "Центр з обслуговування організацій та установ освіти" Ренійської міської ради шляхом ліквідації".

Як пояснила на спільному засіданні депутатських комісій начальниця відділу освіти Ренійської міськради Лілія Бондаренко, необхідність скасування цього рішення пов'язана з тим, що міська рада не в змозі виконати ці рішення через напад росії. 

"Ми не можемо виконати ці рішення, перш за все, ліквідувати комунальну установу, тому що за нею залишилися фінансові зобов'язання, які за умов воєнного стану неможливо виконати", - зазначила вона.

Секретар міськради Оксана Єфименко нагадала депутатам, що рішення, про які йдеться, ухвалювалися 24 лютого, в день початку озброєної агресії росії проти України.

"Ми їх просто не змогли зареєструвати. Двадцять четвертого числа відразу закрили реєстри, і рішення фактично не набули чинності. Ми їх опублікували, але реалізувати їхній відділ освіти так і не зміг. Тому ми змушені їх скасовувати", - повідомила секретарка міськради.

Наступні два проєкти рішень також мали відношення до КУ "Центр з обслуговування організацій та закладів освіти". Лілія Бондаренко наголосила, що, незважаючи на труднощі, робота з централізованого обслуговування закладів освіти триває.

ФОТО: Михайло Бойко/ІзбірКом

Тому необхідно внести зміни до Статуту, структури та штатної чисельності цієї комунальної установи. Змінами до Статуту передбачається, що тепер їм забезпечуватиметься централізоване фінансування не лише закладів загальної середньої освіти та закладів позашкільної освіти, а й дитячих садків. Зміни ж у структурі та штатній чисельності полягатимуть у тому, що з 1 червня 2022 року скорочується ставка секретаря, а з 1 серпня 2022 року до штату вводиться ще одна ставка технолога, який займатиметься централізованими закупівлями продуктів харчування.

Останнім, четвертим, проєктом рішення пропонувалося внести зміни до рішення "Про затвердження структури виконавчих органів Ренійської міської ради та їх загальної чисельності" від 24 грудня 2021 року. Оксана Єфименко нагадала, що цим рішенням передбачалося включити до складу виконкому міськради об'єднану бухгалтерію, внаслідок чого його чисельність збільшилася майже до 140 ставок. Але з озвучених причин і це рішення доводиться коригувати, залишаючи у виконкомі 96 ставок, як і було до 24 лютого.

Нагадаємо, з початком війни та запровадженням воєнного стану виконавчий комітет Ренійської міської ради Одеської області VIII скликання ухвалив сім рішень, що стосуються внесення змін до бюджету громади на 2022 рік.

Також зазначимо, що три міські ради - Одеська, Миколаївська та Чернігівська за період з 24 лютого по 11 травня, тобто з початку вторгнення російської федерації в Україну, не провели жодної сесії.

Поділитися