27 вересня 2022 р. 17:08

Опалення та бюджет: депутати Одеської міської ради планують розглянути завтра 47 питань

Опалення та бюджет: депутати Одеської міської ради планують розглянути завтра 47 питань

Депутати Одеської міської ради планують зібратись завтра, 28 вересня, на чергову сесію та розглянути 47 питань, пов'язаних із фінансами, землею, опалювальним сезоном тощо.

Як зазначається у попередньому порядку денному, депутатам пропонують, наприклад, затвердити звіт про стан бюджету міста після І півріччя, з урахуванням повномасштабного вторгнення російської федерації та його наслідків. 

Як зазначалося раніше, бюджет недоотримав понад 71 мільйон гривень. Також депутати планують надання згоди Комунальному підприємству «Теплопостачання міста Одеси» на укладання з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» Договору постачання природного газу на період з вересня 2022 року по березень 2023 року. 

За даними, викладеними у пояснювальній записці до проєкту рішення, орієнтовна сума договору складає 1 млрд 248 млн грн, в тому числі:

  • Обсяг І –  872 млн грн,
  • Обсяг ІІ – 162 млн грн,
  • Обсяг ІІІ – 214 млн грн.

Розрахунки за придбані обсяги природного газу здійснюються в наступному порядку:

  • 70 відсотків вартості фактично переданого відповідно до акта приймання-передачі природного газу – до останнього числа місяця, наступного за місяцем, в якому було здійснено постачання газу;
  • Остаточний розрахунок за фактично переданий відповідно до акта приймання-передачі природний газ – до 15 числа (включно) місяця, що настає за місяцем, в якому КП «ТМО» повинно було сплатити 70 відсотків грошових коштів за відповідний розрахунковий період.

Також депутатам запропонують затвердити Схему теплопостачання м. Одеси та нову вартість харчування в школах міста. Зазначимо, виконком Одеської міської ради на засіданні 26 серпня постановив винести на розгляд сесії Одеської міської ради питання щодо підвищення вартості харчування у школах міста. 

В разі ухвалення відповідного рішення вартість харчування 1 дитини віком від 1 року до 3 в закладах дошкільної освіти (дошкільні групи навчально-виховних комплексів) компенсуючого та загального типів збільшиться з 36,5 грн до 43 грн на день. А для вихованців віком від 3 до 6 (або 7) років - з 52,8 до 64 грн. Причому за 1 дитину віком від 1 до 3 років мерія сплачуватиме 12,90 грн, а батьки решту - 30,10 грн. Витрати на дитину віком від 3 до 6 (7) років розподіляться так: батьки - 44,8 грн, міська рада - 19,2. 

Таким чином харчування дитини в дитсадку коштуватиме батькам від 600 до 900 грн на місяць залежно від віку. 

А ще міська рада планує затвердити звіти про виконання низки міських програм, перейменувати та змінити статуси кількох навчальних закладів. Перерозподілити бюджетні кошти у сумі 49 мільйонів гривень, які призначалися для фінансування проєктів Громадського бюджету, до резервного фонду та витратити їх на  погашення боргу міста у 100 мільйонів гривень.

Зазначимо, що наприкінці серпня депутатка Одеської міської ради Жанна Мандриченко звернулася до Одеського окружного адміністративного суду із позовом до Одеського міського голови Геннадія Труханова, через проведення сесій міської ради у змішаному форматі, тобто коли частина депутатів голосують онлайн.

Втім, питання щодо сесії виникли й у команди проєкту Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» "Атестація депутатів місцевих рад" 

Поділитися