27 лютого 2022 р. 12:20

Мер Ізмаїла доповів про поточну ситуацію та обмеження руху транспорту

Мер Ізмаїла доповів про поточну ситуацію та обмеження руху транспорту

Починаючи з 12-ї години дня припиняються внутрішньо-міські автобусні перевезення.27 лютого.

Залізничне та автобусне сполучення Ізмаїла з іншими містами відсутнє. Про це повідомив міський голова Андрій Абрамченко, передає кореспондентка ІзбірКома.

За словами Андрія Абрамченка, громадський порядок на території міста підтримується силами Національної гвардії, Нацполіції та Патрульної поліції. На базу міської адміністрації функціонує штаб. У місті розташовані сім блокпостів. У автомобілістів проводиться перевірка документів та огляд багажу. Це робиться з метою запобігання провокаціям у місті та проникненню на його територію диверсійних груп.

Також мер доповів, що всі заходи із підготовки укриттів для містян наразі проведені. Протягом дня підвальні приміщення, що виконують роль бомбосховищ, зачинені задля попередження випадків мародерства – виведення з ладу магістральних мереж, інженерних комунікацій, а також з метою недопущення провокацій. Ключі від всіх бомбосховищ – а це підвали багатоповерхівок – вони видані співробітниками КП «Житсервіс» «старшим» будинків. В разі необхідності особи кураторів по своєму будинку мешканці міста можуть дізнатися, зателефонувавши диспетчеру комунального підприємства. 

«У вечірню пору бомбосховища за вашим проханням можуть бути відкритими», - проінформував містян Андрій Абрамченко.

Міські медичні установи працюють у штатному режимі. Планові операції відмінені. Є певні проблеми із забором крові, викликані великою кількістю бажаючих стати донорами. 

«Наші можливості обмежені, тому людям доводиться проводити у черзі по кілька годин. Ми не можемо збільшити кількість медперсоналу, адже у такому випадку порушимо санітарні норми забору крові», - прокоментував міський очільник.

Нагадаємо, у Ренійську громаду ринув потік біженців

Президент України Володимир Зеленський оголосив про формування нового підрозділу– «Інтернаціональний легіон територіальної оборони України».

Арцизький міський голова Сергій Парпуланський повідомив про продовження комендантської години на території громади до ранку 28 лютого. Це сталося через ракетний удар, який нанесли військові Російської Федерації по території громади. 

Двох чоловіків, які фотографували українські військові об'єкти затримали на кордоні із невизнаною Придністровською молдавської республікою 26 лютого.

На сьогоднішній день навколо Одеси виставлено 12 блокпостів, шість на околицях Одеси і шість – у довколишніх селах.

Російські ракети завдали кількох ударів з моря по об’єктах Державної прикордонної служби, розташованих на узбережжі в Одеській та Миколаївській областях. 

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію на території усіх регіонів країни та Києва. Відповідний документ оприлюднив Офіс президента. Згідно указу, мобілізація проводиться протягом 90 діб із дня набрання ним чинності. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома.

Поділитися