04 лютого 2022 р. 18:04

Майже 3 мільйони з бюджету Ізмаїла спрямують на боротьбу зі злочинністю

Майже 3 мільйони з бюджету Ізмаїла спрямують на боротьбу зі злочинністю

Депутати Ізмаїльської міської ради під час ХІХ сесії затвердили річну програму забезпечення ефективності боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та підвищення безпеки дорожнього руху на території міста Ізмаїл в Одеській області.

Як зазначає кореспондент ІзбірКома, на реалізацію її заходів з міського бюджету виділять 2 млн 820 тис. 560 грн.

Ключовим напрямком програми, розробленої виконавчим комітетом Ізмаїльської міськради, є проведення виховної та профілактичної роботи, спрямованої на попередження злочинності та інших негативних явищ у дитячому, підлітковому та молодіжному середовищі.

Серед заявлених напрямів діяльності - робота по здійсненню перевірок місць дозвілля підлітків і молоді - дискотек, ресторанів та кафе, інтернет-клубів - з метою контролю за дотриманням вимог чинного законодавства, робота з виявлення та припинення діяльності незаконних пунктів прийомів металобрухту, посилене патрулювання території міста в дні проведення загальнодержавних і загальноміських свят.

Частину заходів, спрямованих на підвищення ефективності боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку на території міста, планують втілити у життя за участі виконавчих органів Ізмаїльської міської ради, Ізмаїльського районного відділу поліції ГУНП в Одеській області, підрозділів Патрульної поліції та Національної гвардії, дислокованими в Ізмаїлі. Це проведення в порядку, встановленому законодавством, роботи по виявленню асоціальних елементів і перевірок їх причетності до правопорушень і злочинів, охорона громадського порядку під час масових заходів, розширення зони патрулювання території міста з метою охорони громадського порядку, виявлення і документування протиправної діяльності осіб, причетних до виготовлення, збуту і розповсюдження порнографії, товарів, що пропагують культ насильства і жорстокості, протидія торгівлі людьми, дотримання учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху.

Щодо розподілу коштів, зарезервованих на реалізацію програми, їх планують скерувати на наступні цілі:

  • 1,49 млн – на капітальний ремонт будівлі по вул. Нахімова, 407, де дислокується військова частина 3058 Національної гвардії;
  • 930 тис. 560 грн – на поточний ремонт даху адміністративної будівлі Ізмаїльського слідчого ізолятора;
  • 300 тис. підуть на матеріально-технічне забезпечення діяльності Ізмаїльського районного відділу поліції ГУНП в Одеській області;
  • 100 тис. виділять на матеріально-технічне забезпечення діяльності відділу з організації несення служби в м. Ізмаїл Управління патрульної поліції в Одеській області.

«Велика частина конкретних заходів з відповідним фінансуванням, що охоплюють напрямки даної програми, вже закладена в діючі програми, інші заходи програми не вимагають фінансування і будуть реалізовані за рахунок внутрішніх резервів і можливостей учасників програми», - зазначається у документі.

Також під час сесії депутати схвалили річну програму здійснення шефства над військовими частинами Державної прикордонної служби України, які розташовані на території міста Ізмаїл. Загальний бюджет програми – 2 млн 290 тис. грн. 

Поділитися