04 травня 2022 р. 15:16

Ізмаїл розірвав угоди з містами російської федерації

ФОТО: Скріншот з відео

(ФОТО: Скріншот з відео)

Міська рада Ізмаїла вирішила розірвати угоди з містами російської федерації - Курськом та наразі районом Москви Лефортово.

Про це повідомив Ізмаїльський міський голова Андрій Абрамченко

За його словами, ці угоди місто уклало ще у 2003 - 2005 роках. Документи носили загальний характер, а з 2010 року Ізмаїл взагалі припинив будь які відношення з цими містами. Тобто практичної користі від документів не було.

Між тим теперішня агресія російської федерації  проти України не залишає міській владі можливості збереження цих зв'язків.

Окрім того в місті привели у відповідність до вимог законодавства про Державну мову вісім назв вулиць та провулків. Зокрема російське написання назв вулиць переклали на українську мову. 

 

Нагадаємо, 7 квітня голова Одеської військової адміністрації Максим Марченко у своєму відеозверненні повідомив, що очікується рішення по націоналізації російських кораблів, що знаходяться в Ізмаїлі.

Згодом уповноважена з прав людини в росії Тетяна Москалькова звернулась до Міжнародного комітету Червоного Хреста з метою звільнення 72 цивільних російських моряків, які вже більше двох місяців перебувають на території судноремонтних заводів в Ізмаїлі.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися