28 січня 2022 р. 18:04

Ізмаїл пропонує облраді передати у власність громади майно Дунайської обласної лікарні

Ізмаїл пропонує облраді передати у власність громади майно Дунайської обласної лікарні

Депутати Ізмаїльської міськради планують на пленарному засіданні 19 сесії розглянути текст звернення до Одеської облради з пропозицією про передачу до комунальної власності Ізмаїльської міської територіальної громади КП «Дунайська обласна лікарня» Одеської обласної ради. Відповідний проєкт рішення був включений у порядок денний напередодні проведення сесії, запланованої на 28 січня.

Як йдеться у документі, Ізмаїльська міська рада виступає із такою ініціативою задля забезпечення належних умов медичного обслуговування населення, реалізації цільових програм з охорони здоров'я, прийнятих міськрадою, які направленні на забезпечення якісної і доступної первинної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги. 

До майнового комплексу Дунайської обласної лікарні, територіально розташованої в Ізмаїлі, входять:

  • нежитлові будівлі загальною площею 10 тис. 670,5 кв. м по вулиці Телеграфна, 182/1, на земельній ділянці площею 3,9226 га; 
  • будівлі та споруди лікарні загальною площею 2 тис. 171,6 кв. м, розташовані по вул. Портова, 11-а;
  • інше нерухоме та рухоме майно медичного закладу

Виконавчому комітету Ізмаїльської міської ради планується доручити створення комісії з питання передачі майна Дунайської обласної лікарні у комунальну власність Ізмаїльської міської територіальної громади. 

Нагадаємо, це вже не перша спроба Ізмаїльської міськради отримати у власність майно Дунайської обласної лікарні. Попереднього разу у квітні 2020 року дане питання вже виносилось на розгляд депутатів міськради і отримало їх підтримку, проте далі цього справа не пішла.

Восени 2017 року Ізмаїльська міськрада намагалася об’єднати два медзаклади в один - Дунайську лікарню та Ізмаїльську центральну міську лікарню. Тоді ж було прийняте аналогічне рішення про згоду на безоплатне прийняття майна Дунайської лікарні у комунальну власність міста. Однак керівництво та колектив Дунайської лікарні виступили проти цієї ініціативи. Згодом, після того як Дунайська басейнова лікарня отримала назву комунального некомерційного підприємства «Дунайська обласна лікарня», Ізмаїл припинив спроби об’єднати вищезгадані медичні заклади.

Поділитися