19 січня 2022 р. 09:48

Ізмаїл планує направити більше 2 мільйонів на підтримку прикордонників

Ізмаїл планує направити більше 2 мільйонів на підтримку прикордонників

Депутати Ізмаїльської міської ради під час 19 сесії, яка пройде 28 січня у віддаленому форматі, розглянуть річну Програму здійснення шефства над військовими частинами Державної прикордонної служби України, які розташовані на території міста Ізмаїл.

Як повідомляє кореспондентка ІзбірКома, загальний бюджет програми – 2 млн 290 тис. грн. Джерело фінансування – кошти бюджету Ізмаїльської територіальної громади, йдеться у проєкті рішення.

Ініціатором розробки програми виступив виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради. З її допомогою влада сподівається вирішити низку завдань, серед яких: 

  • сприяння вирішенню питань щодо піднесення престижу військової служби;
  • більш активне залучення можливостей Ізмаїльської громади до культурно-виховної роботи серед  військовослужбовців та до військово-патріотичного виховання молоді;
  • залучення військовослужбовців до участі у державних та загальноміських заходах, організаторами яких виступає Ізмаїльська міська та її виконавчі органи;
  • підвищення рівня благоустрою території військових містечок, прикордонної застави що розташовані на території міста, та прилеглих до них міських територій, допомога у вирішенні соціально-побутових проблем військових містечок. 

Серед напрямків діяльності програми прописане проведення капітального ремонту головного корпусу госпіталю (на 60 госпітальних ліжок) Військово-медичного клінічного центру м. Одеса Державної прикордонної служби України (військова частина 2524), розташованого в Ізмаїлі за адресою: проспект Суворова, 6. На це мають намір витратити 1,49 млн грн.

600 тис. грн вкладуть у придбання будівельних, сантехнічних матеріалів та інвентарю для поточного ремонту приміщень військових містечок відділу прикордонної служби «Ізмаїл» та прикордонної комендатури швидкого реагування.

А ще 200 тис. грн закладені у бюджет програми на підтримання транспортних засобів та спеціальної техніки в бойовій готовності, швидкого реагування на зміни в обстановці. Мається на увазі придбання обладнання для ремонту спецтехніки.

У проєкті рішення зазначається, що конкретні заходи програми, які потребують фінансування із міського бюджету, будуть визначатися рішеннями виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради.

Нагадаємо, Виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради на засіданні 12 січня ухвалив рішення щодо зміни вартості харчування у школах міста для учнів з числа дітей пільгових категорій.

Виконком Ізмаїльської міської ради розпочав пошуки підрядника, який візьме на себе організацію та проведення чотирьох тренінгів в Одесі та Ізмаїлі для фахівців із запобігання техногенним катастрофам. 

Поділитися