03 вересня 2022 р. 18:26

Голова Одеської ОВА назвав неефективною роботу Ширяївської селищної ради

Фото: пресслужба Одеської ОВА

(Фото: пресслужба Одеської ОВА)

Начальник Одеської ОВА Максим Марченко, який 3 вересня відвідав Ширяївську селищну територіальну громаду, досить різко висловився щодо діяльності місцевого самоврядування на цій території:

"На перше місце в Ширяєве виходить проблема неефективної роботи органів місцевого самоврядування та законність прийнятих ними рішень. Програми, що приймають на сесії селищної ради, не є дієвими та ефективними, і власне, ті кошти, які акумулюються в громаді на вирішення певних місцевих проблем, досить часто витрачаються неефективно або взагалі не витрачаються. Як приклад - гостро стоїть питання роботи місцевої лікарні. Не може так бути, що в такій великій громаді так недбало ставляться до медицини: немає лікарів важливих категорій", - цитує його слова пресслужба обласної військової адміністрації. 

Він також зазначив, що Ширяївській громаді необхідно розвиватися та бути надійним тилом для українських захисників:

"Місцева влада має підтримувати і військових, і внутрішньо переміщених осіб, і місцевих мешканців та дбати про саму громаду. На жаль, те, що я тут побачив і почув, переконує мене в протилежному", - констатував начальник ОВА.

Крім того, Максим Марченко проінспектував стан облаштування укриттів у Ширяївському та Осинівському ліцеях і рекомендував ще раз провести батьківські збори та ознайомити батьків зі станом укриттів:

"Остаточне рішення – відпускати дітей до школи чи ні – ухвалюють саме вони. Проте необхідно якнайшвидше усунути всі ті недоліки, на які ми вказали. Тримаю це питання на особистому контролі, адже якісна освіта та безпека дітей для нас найголовніше", - заявив він.

У липні начальник ОВА повідомляв, що планує інспекційні поїздки громадами регіону, які в адміністрації вважають проблемними.

Три роки тому, у 2019-ому, співробітники Генеральної прокуратури, Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України прийшли із санкцією на обшук до голови Ширяївської об'єднаної громади Віктора Полюганіча, проте їх зустріли собаками. На той момент мати Віктора Полюганіча - Ольга - очолювала Ширяївську районну раду.

Поділитися