06 жовтня 2022 р. 12:26

Доброславські депутати додали 500 тисяч на програму з захисту та турботи

Доброславські депутати додали 500 тисяч на програму з захисту та турботи

Депутати Доброславської селищної ради Одеської області під час позачергової сесії 5 жовтня внесли доповнення до програми "Захист та турбота" і додали 500 тисяч гривень для того, щоб матеріально допомогти сім`ям військових, які загинули на війні з росією, але не в результаті бойових дій.

Начальниця відділу соціального захисту Доброславської селищної ради Людмила Ващенко повідомила депутатам, що відповідно до цих доповнень на поховання військового пропонується виділяти 50 тисяч гривень та виплачувати матеріальну допомогу у розмірі до 5 тисяч гривень відповідно до повного комплекту документів, який буде розглядати комісія. Голова селищної ради Людмила Прокопечко пояснила депутатам, що сім`ям військових, які загинули в результаті бойових дій держава виплачує 15 мільйонів гривень та поховання військового йде за державний кошт, а за інші смерті військових держава нічого не виплачує.  

Також пропонується виплачувати кошти дружині загиблого на утриманні якої знаходяться малолітні діти – до 50 тисяч гривень. Як пояснила Людмила Прокопечко на території Доброславської селищної ради проживають сім`ї, які мають відповідні проблеми. Також пропонується виплачувати одноразову матеріальну допомогу дружині загиблого, які перебували у зареєстрованому або цивільному шлюбі – 200 тисяч гривень, а де є малолітні діти – ще до 50 тисяч гривень. Як пояснила голова селищної ради, у Доброславі проживав чоловік, який загинув  в результаті бойових дій і кошти у розмірі 15 мільйонів гривень отримає його матір, а цивільна дружина не отримає нічого, у якої є діти, але не зареєстровані. До того ж є ще дитина від іншої жінки, з якою військовий так само проживав у цивільному шлюбі, тому вирішили допомогти всім дітям загиблого.  До того ж, до кінця 2022 року вирішили виділити  200 тисяч гривень та 500 тисяч гривень заплановано виділити на наступний рік на лікування учасників бойових дій.

Як пояснила голова селищної ради Людмила Прокопечко, держава виділяє кошти на лікування військових тільки на період їхнього перебування в медичному закладі, а в подальшому (на реабілітацію) кошти не передбачені. До того ж вирішили передбачити кошти на повторну операцію (якщо буде необхідно) – до 20 тисяч гривень. Голова селищної ради пояснила присутнім, що вирішувати яку саме суму виділяти буде комісія, куди входять лікарі. До того ж, вирішили надати матеріальну одноразову  допомогу бійцям ТРО по 1 тисячі гривень, які не отримують заробітної плати.

Цього ж дня депутати надали дозвіл на формування двох земельних ділянок та присвоєння їм кадастрових номерів розміром 1,2 гектара та 1 гектар для будівництва житла для внутрішньопереміщених осіб. Як повідомив спеціаліст з земельних питань Віктор Полозький, на земельній ділянці буде збудовано модульний будинок на вісім сімей за кошти, які зібрали волонтери. Право власності зареєструють за селищною радою. Якщо переселенці поїдуть, то цей будинок буде знаходитись у власності селищної ради. Як пояснила голова селищної ради Людмила Прокопечко, земельну ділянку виділили відповідно до державної програми.  На іншій земельній ділянці розміром 1 гектар також збудують багатоквартирний будинок для внутрішньопереміщених осіб.

Поділитися