06 жовтня 2022 р. 10:37

Депутати Доброславської селищної ради виділили 2 мільйони для військових

Депутати Доброславської селищної ради виділили 2 мільйони для військових

Депутати Доброславської селищної ради, під час позачергової сесії 5 жовтня, внесли зміни до програми мобілізаційної підготовки на 2021-2025 роки, а саме збільшили фінансування на 2 мільйона гривень.

Як пояснила начальниця фінансового відділу Доброславської селищної ради Ольга Задорожна, раніше передбачали виділити на цю програму 8 мільйонів 28,5 тисяч гривень, а зараз 10 мільйонів 28,5 тисяч гривень.

Ці кошти підуть на заходи з військової оборони місцевої військовій частині. Ольга Задорожна додала, що це лише половина від того, що необхідно перерахувати (мають перераховувати 15% від сплаченого податку). Раніше цій бригаді вже перерахували 1 мільйон гривень, - нагадала начальниця фінансового відділу. Вона передбачає, що на наступній сесії вже буде виділено всю необхідну суму військовим. Ольга Задорожна також розповіла, що відповідно до листа голови обласної військової адміністрації для територіальної оборони потрібно придбати зимовий одяг, тому необхідно виділити 100 тисяч гривень на 60 чоловік. Мають закупити теплі шапки, куртки та рукавиці.

Цього ж дня депутати внесли зміни та доповнення до селищного бюджету – збільшили доходну та видаткову частини на 8 мільйонів 387 тисяч гривень. Як пояснила Задорожна, доходи надійшли за рахунок податку на доходи з фізичних осіб. Також вона розповіла народним обранцям на що мають виділити кошти: на придбання системи оповіщення для населених пунктів – 1 мільйон 400 гривень, на придбання генераторів – три генератори – 6,5 квт і один – 18 кіловат, всього 701,6 тисяч гривень, на поточний ремонт системи вуличного освітлення села Зоринове, селища Доброслав та села Трояндове – 150 тисяч гривень (по 50 тисяч на кожен населений пункт), для комунальних підприємств – на паливно-мастильні матеріали в зимовий період, якщо буде негода – посипати дороги(трьом комунальним підприємствам, які знаходяться на території Доброславської громади: КП "Доброслав", "Калина" та "Кремидівська хвиля") по 50 тисяч гривень, на придбання глибинних насосів – теж по 50 тисяч гривень, але двом комунальним підприємствам – "Калина" та "Кремидівська хвиля".

На утримання доріг (поточний ремонт) в селах Якове та Великі Ламзаки необхідно виділити по 49 тисяч 900 гривень, а розмітка доріг в Доброславі коштуватиме 100 тисяч гривень. На програму цивільного захисту – 10 тисяч гривень – для добровільного пожежного формування на території Кремидівки. По управлінню освіти, культури, туризму, молоді та спорту необхідно перекинути кошти з інших напрямків, а не виділяти додаткові з селищного бюджету на придбання двох генераторів по 6,5 кіловат та одного на 18 кіловат. Загальна сума складає 629,1 тисяча гривень. 

На проведення поточного ремонту дороги між Трояндове та Ониськове планують виділити 1 мільйон 978 тисяч гривень та додатково 800 тисяч гривень, раніше передбачали виділити лише 160 тисяч гривень, на дорогу від Доброслава до Вовківського. Як пояснила голова селищної ради Людмила Прокопечко, це незначні кошти, але можна буде трохи підсипати, трохи підправити, щоб можна було приблизно рік їздити цими дорогами. Це те, що можна зробити в військовий час, – зауважила вона.

Поділитися