29 червня 2022 р. 12:32

Частина депутатів міської ради пішла з сесії через онлайн голосування (оновлено)

Частина депутатів міської ради пішла з сесії через онлайн голосування (оновлено)

Проведення сесії міської ради в режимі "мікс", коли частина депутатів голосують онлайн, викликала критику в обранців з фракції "Європейської солідарності". 

Депутати цієї фракції, які були присутні на сесії покинули залу засідань. 

Обранці висловили сумнів у легітимності рішень ради ухвалених в такий спосіб. Під час сесії депутат Петро Обухов вніс пропозицію, що присутні мають можливість голосувати за допомогою карток, як це проголошено в регламенті, тому що 40 депутатів достатньо для кворуму.

Окрім того, депутати вважають, що сьогодні далеко не всі питання потрібні. Особливо сумнівна необхідність виділяти гроші на "якір-серце" для Маямі.

Депутатка Жанна Мандриченко взагалі запропонувала депутатам, які дистанційно, здати мандат, бо в Одесі не так небезпечно і є можливість бути присутнім. За її словами, фракція "ЄС" покине залу, якщо далі буде відбуватися таке голосування. 

Натомість міський голова Геннадій Труханов навів приклади Одеських обласної та районної ради, які вже проводили сесії з голосуванням у такому форматі.

А директорка юридичного департаменту міської ради Інна Поповська заявила, що до положень про засідання постійних комісій були внесені зміни, які дають можливість проводити дистанційні засідання.

15:43 Депутат Одеської міської ради Петро Обухов ("Європейська солідарність") заявив, що під час голосування за його пропозицію використовувати для роботи сесії картки та дати ухвалювати рішення лише тим обранцям, які були присутні в залі, лічильна комісія допустила фальсифікацію.

Як зазначив депутат на своїй сторінці у Facebook, це полягало в тому, що лічильна комісія проігнорувала два голоси у підтримку його пропозиції.

"Голосували за мою пропозицію 11 людей: 8 з нашої фракції, а також Олександр Корнієнко, Ольга Квасніцька та Олександра Ковальчук. Але голова лічильної комісії називає цифру в 9 голосів. Цікаво, всі інші голосування вони рахували так само?", - зазначив депутат, додавши як докази скріншоти голосування та відео. 

Нагадаємо, депутати Одеської міської ради 29 червня зібралися на першу з початку російського вторгнення сесію. 

Зазначимо, що з переліку проєктів рішень оприлюднили лише п'ять

Раніше Одеський міський голова Геннадій Труханов затвердив порядок проведення дистанційних засідань Одеської міської ради в умовах воєнного стану. 

Поділитися