16 лютого 2022 р. 14:42

Болградська районна рада відмовилася затверджувати програму тероборони району

Болградська районна рада відмовилася затверджувати програму тероборони району

Депутати Болградської районної ради під час сесії не підтримали програму національного спротиву та територіальної оборони Болградського району на 2022-2024 роки.

Про це повідомили у пресслужбі райради.

Програму розробили батальйон територіальної оборони, Болградський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, відділ оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами районної державної адміністрації.

Документ передбачав виділення впродовж двох років 1 мільйона 270 тисяч гривень, з яких у 2022 році передбачалося виділення 660 тисяч гривень з місцевих бюджетів громади.

Програма передбачала:

  • створити сучасну систему територіальної оборони району;
  • забезпечити безпеку населення, його життєдіяльність і провадження господарської діяльності шляхом організації надійної територіальної оборони району;
  • створити штаб територіальної оборони району та матеріально-технічне забезпечення його функціонування;
  • проводити ремонт та здійснювати утримання об’єктів (споруд), які плануються з 2022 року використовувати підрозділами територіальної оборони;
  • провести навчання навчань (тренувань) з територіальної оборони. 

Нагадаємо, на позачерговій двадцять першій сесії Ренійської міської ради VIII скликання, що відбулася 15 лютого 2022 року, депутати затвердили текст звернення до жителів Ренійської громади у зв'язку з обстановкою, що склалася на кордонах нашої держави.

Депутати Одеської обласної ради узгодили виділення 10 мільйонів гривень з бюджету області на організацію та устаткування підрозділів територіальної оборони в регіоні.

Депутати Одеської міської ради під час позачергової сесії 15 лютого також внесли зміни до бюджету Одеської міської територіальної громади на 2022 рік з урахуванням необхідності фінансувати організацію територіальної оборони. Зокрема затверджено видатки у сумі 6 мільйонів 710 тисяч гривень

11 лютого Президент України Володимир Зеленський після доповіді про те, що рівень організації територіальної оборони в Одеській області один з найгірших в країні, дав Сергію Гриневецькому два тижні на організацію штабу териториальної оборони.

Поділитися