30 червня 2022 р. 15:52

Більшість прогульників сесії Одеської міської ради - із заборонених партій

Більшість прогульників сесії Одеської міської ради - із заборонених партій

29 червня депутати Одеської міської ради зібралися на першу офлайн-сесію під час воєнного стану, хоча й в гібридному форматі. 

Як зазначається в оприлюднених міською радою результатах поіменного голосування, відсутніми були 22 депутати.

Слід зазначити, що в перелік відсутніх були включені депутати від фракції "Європейська солідарність", які покинули засідання у знак протесту проти змішаного формату, коли частина депутатів, а саме дев'ять - голосували онлайн.  

Обранців-протестувальників було вісім: Жанна Мандриченко, Петро Обухов, Олег Звягін, Андрій Вагапов, Олексій Потапський, Анастасія Большедворова, Світлана Попова, Едуард Стась. 

Серед тих, хто не з'явився на засідання взагалі, більшість - представники забороненої проросійської партії "Опозиційна платформа - За життя":

  • Віктор Баранський;  
  • Ігор Батраков;
  • Віталій Саутьонков;
  • Сергій Узунов;
  • Діна Яценко.

Богдан Гіганов (також обраний від забороненої партії "Опозиційна платформа - За життя") був присутній онлайн, але через технічні проблеми відзначений як відсутній. 

Прогульники від Партії Шарія: 

  • Олена Зефнер;
  • Володимир Іванов; 
  • Іван Семчук. 

Ще один представник цієї політичної сили Ілля Фрейман під час розгляду перших проєктів рішення голосував "проти", а потім був відсутній. 

З інших фракцій були відсутні: Наталія Жукова ("Слуга народу"), Вадим Терещук та Віктор Наумчак ("Європейська солідарність"), Андрій Терновський ("Довіряй ділам"), Іван Демченко (позафракційний).

ІзбірКом традиційно вів текстову онлайн-трансляцію засідання.

Варто зазначити, що наприкінці березня 100% депутатів партії "Опозиційна платформа - За життя" в Одеській міськраді повідомили, що залишили лави політсили.

Раніше п'ять депутатів Одеської міської ради, які вийшли з фракції ОПЗЖ, прийняли рішення про створення нової депутатської групи «Українська Мрія». 

Нагадаємо, Восьмий апеляційний суд 20 червня задовільнив вимоги Міністерства юстиції України та заборонив діяльність політичної партії "Опозиційна платформа - За життя", а 16 червня "Партії Шарія".

Поділитися