14 квітня 2021 р. 21:59

Земельні питання та програми: на черговій сесії Ренійська міська рада розглянула 44 питання

Земельні питання та програми: на черговій сесії Ренійська міська рада розглянула 44 питання

У рекомендованому порядку денному восьмої чергової сесії Ренійської міської ради VIII скликання внесено сорок чотири проєкти рішень і розділ «Різне». На попередній, сьомій сесії міськради, депутатами було прийнято тридцять два рішення. А до цього максимальну кількість розглянутих рішень, двадцять три, було розглянуто і прийнято на третій сесії ради. На обличчя збільшення обсягів роботи депутатського корпусу.

Для прикладу, розгляд згаданих сорока чотирьох проєктів рішень на засіданні постійної депутатської комісії з гуманітарних питань, що відбулося 14 квітня 2021 року зайняло рівно три години.

З засідання цієї постійної депутатської комісії почала свою роботу восьма чергова сесія Ренійської міськради. Правда, робота сесії повинна була початися 13 квітня з засідання постійної депутатської комісії з питань містобудування, архітектури, земельних відносин, охорони природи та історичної спадщини. Але, жоден з її членів в призначений час на засідання не прибув.

Найбільший блок в порядку денному складають «земельні» питання - шістнадцять проєктів рішень. При цьому «земельних» проєктів рішень могло б бути значно більше. Просто апарат виконкому Ренійської міськради став «об'єднувати» однотипні проєкти рішень. Так, до проєкту рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) і безкоштовну їх передачу у власність громадянам України для ведення товарного сільськогосподарського виробництва за межами населених пунктів Ренійської міської територіальної громади» додається список з п'яти прізвищ. Тобто замість прийняття п'яти однотипних рішень приймається одне.

На друге місце можна помістити групу проєктів рішень під умовною назвою «програми». На розгляд депутатів виноситься відразу сім програм - від програм «Шкільний автобус» відпочинку і оздоровлення дітей, до програм організації та проведення громадських робіт на території Ренійської громади і підтримки комунальних підприємств Ренійської громади. Крім того пропонується внести зміни в програму «Захист і Турбота».

Мало прийняти програму, треба щоб вона ще й працювала. А для цього під неї потрібно закласти кошти. Тому не дивно, що більше половини змін, які передбачається внести до бюджету Ренійської громади на 2021 рік, стосуються саме фінансування програм.

За кілька днів до початку роботи сесії міський голова Ігор Плєхов в інтерв'ю місцевому телебаченню заявив про те, що формування управлінських структур Ренійської громади практично завершено і їх штати укомплектовані. Саме наведенню останніх штрихів в цьому питанні, утвердженню зроблених призначень, штатного розкладу установ, змін буквально в одну-дві штатні одиниці в цих розкладах присвячені ще шість проєктів рішень.

Інші тринадцять проєктів рішень охоплюють майнові і організаційні питання.

Нагадаємо, що ренійські державні установи змінили свої адреси. За останні два роки це вже другий «переїзд» комунальних підприємств.

Нагадаємо також, де та як жителі Ренійської громади можуть познайомитися зі своїми депутатами. 

У Ренійської міської ради існує і працює офіційний сайт. На ньому розміщений список депутатів нинішнього скликання міськради з короткими біографічними даними. Значно важливіше те, що на тому ж сайті опубліковано графік прийому, в якому майже всі депутати, окрім одного, вказали номери своїх телефонів.

Соціальні мережі, з метою висвітлення своєї роботи, використовують тільки два депутата Ренійської міськради з двадцяти шести.

Нагадаємо також, що «Ренійський морський торговельний порт» у 2020 році відпрацював із чистим збитком у 45,3 мільйонів гривень, а прострочена кредиторська заборгованість Ренійського порту зросла до 100 мільйонів.

Поділитися