27 лютого 2021 р. 15:32

Земельні питання та бюджет: Саф'янівська громада провела п'яте засідання

Земельні питання та бюджет: Саф'янівська громада провела п'яте засідання

Сесія Саф’янівської громади відбулася 25 лютого. На порядку денному були поставлені 40 питань, серед яких виконання бюджетів сіл громади за 2020 рік і зміни до бюджету на цей рік.

Земельні питання, а саме прийняття в комунальну власність Саф’янівської сільської об'єднаної громади земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності.

Затвердили також програму «Безпека Саф’янівскої територіальної громади на 2021 - 2025 роки». На установку камер відеоспостереження в рамках даної програми запланували виділити 500 тис. грн.

Питання більше стосувалися налагодження організаційної роботи ради, затвердження Положень про роботу різних відділів, передача об'єктів між громадами по комунальним установам культури, туризму і спорту, бібліотечної системи.

Також, на даному засіданні депутати визначилися з основними об'єктами, на які в цьому році планують виділити фінансування.

800 тис. грн планують виділити на виготовлення проєктно-кошторисної документації для ремонту дороги ст. Некрасівка - с. Дунайське, 4 млн. 152 тис. грн на реконструкцію балки с. Стара Некрасівка. Капітальний ремонт вуличного освітлення в с. Озерне (600 тис. грн) і с. Першотравневе (1 млн 300 тис. грн).

На капітальний ремонт дорожнього покриття в с. Утконосівка (вул. Михайлівська) - 1 млн 275 тис. грн. і с. Саф'яни (вул. Я. Мудрого) - 3 млн 500 тис. грн. На ремонт будівлі Михайлівської церкви в с. Утконосівка планують виділити 500 тис. грн. Фінансування передбачено і на будинки культури в селах: Муравлівка (300 тис. грн.), Очеретянка (750 тис. грн.), в тому числі, на придбання необхідного інвентарю БК с. Очеретянка -267,8 тис. грн.

Ремонт передбачений також в ряді шкіл, а також придбання необхідних меблів і техніки для програми «Нова Українська школа» та інших шкільних об'єктів.

Також депутати прийняли рішення звернутися до керівника Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор'я і Нижнього Дунаю щодо створення комісії з вивчення і виготовлення шлюзу-регулятора на каналі Громадський, проєкт по каналу Желявський, проєкту з виготовлення шлюзу на каналі біля села Кислиці.

Нагадаємо, що на необхідність розчищення каналу Громадський звертають увагу давно, самі жителі сіл б'ють на сполох, оскільки через нього відбувається водообмін Старонекрасівських плавнів, озер Сап'яни і Лунг з Дунаєм. Однак, шлюз вже дуже застарів і знаходиться практично в неробочому стані, сам канал повністю замулений. У минулому році двічі були проведені торги по визначенню підрядника на розчищення каналу. Вартість такої розчищення визначили в 31 млн 881 тис. 569 грн.

Нагадаємо, що 18 лютого голова Доброславської селищної ради відзвітувала на сесії про пророблену роботу за минулий, 2020 рік.

Також в Рені під час позачергової сесії Ренійської міської ради депутати створили Службу у справах дітей при раді, та взяли у власність громади сім сільських дитячих садків, шість сільських комунальних підприємств та внесли зміни в бюджет. 

А головним в порядку денному четвертої сесії Ренійської міської ради був блок рішень з прийняття у власність громади шкіл, лікарень, амбулаторій, бібліотек. 

Поділитися