26 травня 2021 р. 17:45

Завтра засідатиме виконком Одеської міськради: топ-4 питань за версією ІзбірКома

Завтра засідатиме виконком Одеської міськради: топ-4 питань за версією ІзбірКома

На засідання виконкому, що відбудеться 27 травня, винесено майже 40 питань. Судячи з порядку денного, прозвучить чимало бадьорих звітів керівників департаментів про виконання бюджету і відповідних програм.

А ми пропонуємо найцікавіші питання за версією ІзбірКома

  1. Якщо виконком підтримає ініціативу департаменту земельних ресурсів, то депутати міської ради під час пленарного засідання розглянуть рішення про створення комунального підприємства «Муніципальна служба земельних ресурсів Одеської міської ради». У проєкті статуту зазначені, зокрема, такі повноваження КП: організація та здійснення землеустрою, участь у розвитку ринку земель, у розробленні та виконанні міських програм з використання й охорони земель міста, підготовка документів для забезпечення державної реєстрації прав територіальної громади міста Одеси в особі Одеської міської ради на земельні ділянки. Також підприємство, за задумом авторів проєкту, має здійснювати моніторинг щодо надходження плати за землю, працювати з електронною базою геоінформаційної системи. 

    Важливий момент - організація та здійснення заходів щодо проведення інвентаризації земель у місті Одесі, а також огляд земель тергромади, що передані в оренду. З огляду на те, що землі в Одесі все менше, а бажаючих отримати її більше, можна прогнозувати дуже цікаві маневри фінансових груп навколо майбутнього КП. 
     
  2. А от департамент з благоустрою міста пропонує таке нововведення: надати низці органів виконавчої влади повноваження щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення. Йдеться про порушення Правил благоустрою території міста Одеса. Цікаво, що проєкт з’явився після скандальних подій на пляжі в Аркадії, які сталися минулими вихідними. До речі, серед тих, хто зможе штрафувати, будуть і співробітники управління інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя, КП «Узбережжя Одеси», міськзелентресту.

    Порушення згаданої в проєкті  статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
     
  3. На розгляд членів виконкому винесено питання щодо організації пішохідної зони у центральній частині міста Одеси у суботні, недільні та святкові дні. Ізбірком висвітлював цю ініціативу, яка викликала інтерес в громадськості. Нагадаємо, в разі реалізації проєкту влада планує зробити пішохідними частини вулиць Катерининської, Рішельєвської, Пушкінської. Таким чином, пішохідна зона матиме площу 52 гектари - більше, ніж у Львові. 
     
  4. І зовнішньо скромний, але важливий, на нашу думку, проєкт. Він поданий Службою у справах дітей. Йдеться про створення прийомної сім’ї на базі родини Полторак С.М. Яким би важким не був час, добре, що у нашому місті є люди з великим серцем. Нехай у родини все буде гаразд!
Поділитися