14 жовтня 2021 р. 15:53

За десять місяців у Ренійській міській раді не зареєстровано жодного депутатського запиту

За десять місяців у Ренійській міській раді не зареєстровано жодного депутатського запиту

Депутати Ренійської міської ради Ізмаїльського району Одеської області VIII скликання не завжди використовують надані законом можливості. Такий висновок після аналізу роботи ради зробив кореспондент ІзбірКома.

Нагадаємо: право народного обранця на депутатський запит закріплено в п. 2 ст. 11 та ст. 21 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад». Отже, за десять місяців роботи депутати Ренійської міськради не скористалися цим своїм правом жодного разу. Для порівняння: попередники нинішніх народних обранців, депутати VII скликання, в перший рік каденції направили в різні інстанції п'ять депутатських запитів.

Або, наприклад, у представників депутатського корпусу є право на виступ на пленарному засіданні сесії, закріплене статтею 19 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад». Серед депутатів Ренійської міськради VII скликання, постійно або періодично, цим правом користувалася третина обранців. Такі депутати, як Ігор Сорокін, Олександр Баланел, Андрій Медведик виступали практично на кожному з тих пленарних засідань, в яких взяли участь. Ще шість депутатів з двадцяти шести брали слово для виступів досить регулярно. Решта вважали за краще залишити свою думку при собі.

При цьому треба пояснити, що для аналізу роботи депутатів враховувалися тільки повноцінні виступи. Репліки з місця і участь в дискусіях не розглядалися.

За десять місяців роботи з двадцяти шести депутатів Ренійської міськради VIII скликання своїм правом на виступ скористалися чотири: по 2 рази брали слово Валентина Єпітроп і Олександр Гродецький. І по одному разу - Іван Кобзаренко та Катерина Куртєва.

Нагадаємо, рекомендований порядок денний чергової п'ятнадцятої сесії Ренійської міської ради VIII скликання, опублікований на офіційному сайті ради, містить шістдесят шість проєктів рішень. Це черговий «рекорд». Попередній належить тринадцятій сесії, в ході роботи якої було прийнято шістдесят рішень. Характерно, що тоді на офіційному сайті міськради було опубліковано п'ятдесят сім проєктів рішень. Тому є всі шанси, що кількість прийнятих цією сесією рішень досягне позначки в сім десятків.

10 вересня 2021 року в залі засідань Ренійської міської ради Одеської області відбулися громадські слухання з питання перейменування вулиць та провулків Ренійської громади. На суд громадськості були винесені пропозиції про перейменування шести вулиць в місті Рені, двох вулиць і одного провулка в селі Долинське і однієї вулиці в селі Котловина.

Також у вересні Ренійська міська рада прийняла рішення з передачі майна освітніх закладів. 

Фото: ІзбірКом

Поділитися