03 вересня 2021 р. 15:29

З 1 вересня в Рені подорожчав вивіз сміття та проїзд в автобусах

З 1 вересня в Рені подорожчав вивіз сміття та проїзд в автобусах

Три рішення, що стосуються тарифів, ухвалив серед інших виконавчий комітет Ренійської міської ради Ізмаїльського району Одеської області на засіданні 30 серпня.

Як зазначає кореспондент ІзбірКома, два з них стосуються коригування тарифу на послугу з водопостачання, яка надається всім споживачам сіл Орлівка й Котловина. Третє, що має назву «Про встановлення тарифів на послуги з поводження з твердими побутовими відходами, що надаються комунальним підприємством «Водоканал» Ренійської міської ради», стосується вже жителів міста Рені.

Отже, для жителів сіл Орловка й Котловина, так само як за два з половиною місяці до цього для сіл Лиманське й Долинське, встановлено єдиний тариф - 15 гривень за один кубічний метр води. Що ж стосується тарифів на вивезення твердих побутових відходів, то ще 16 квітня цього року КП «Водоканал» опублікувало на офіційному сайті Ренійської міськради оголошення про намір їх переглянути.

Як сказано в оголошенні: «У зв'язку зі зміною процедури розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів, вимог до оформлення заяви і формування комплекту документів, а також тарифів і цін на енергоносії, прожиткового мінімуму для працездатних осіб та обсягу надання послуг виникає необхідність зміни (повного перегляду) встановлених тарифів».

За розрахунками фахівців КП «Водоканал», загальний розмір планового тарифу на послуги з поводження з твердими побутовими відходами (вивезення та захоронення) для кінцевого споживача становить 95 гривень з ПДВ за 1 куб. м. Відповідна послуга щодо великогабаритних відходів - 243 гривні і 26 копійок з ПДВ за 1 кубометр. Плановий тариф за поводження з ремонтними відходами - 432 гривні і 45 копійок з ПДВ за 1 куб. м.

Якщо ж перейти від загального до конкретного, то колишній тариф на побутові відходи (ТПВ) був встановлений в розмірі 25 гривень і 70 копійок за 1 кубометр для приватного сектора, 51 гривня і 26 копійок для багатоквартирних будинків, 46 гривень і 45 копійок для бюджетних установ і 60 гривень 58 копійок для інших споживачів, що було нижче рентабельності. Тому пропонувалося прийняти тариф: 20 гривень і 59 копійок за одну людину на місяць для приватного сектора, 15 гривень і 83 копійки за одну людину для багатоквартирних будинків, а для бюджетних установ та організацій та інших споживачів - 95 гривень за 1 метр кубічний.

У рішенні від 30 серпня 2021 року № 157 виконкому Ренійської міськради говориться: «Встановити з 1 вересня 2021 тарифи на послуги з поводження з твердими побутовими відходами (вивезення, захоронення), які надаються всім споживачам міста Рені комунальним підприємством «Водоканал» Ренійського міської ради, за такими видами побутових відходів: тверді - 95 грн/куб. м. (з ПДВ); великогабаритні - 243,26 грн/ м3 (з ПДВ); ремонтні - 432,45 грн/куб.м (з ПДВ)».

КП «Водоканал» має довести відповідну інформацію про встановлені тарифи до відома споживачів.

Крім збільшення з 1 вересня тарифів на сміття для жителів Рені, зросла і вартість проїзду в міських автобусах: з 5 до 7 гривень для дорослих і з 2 до 4 гривень для дітей старше 6 років. Діти до 6 років поки їздять безкоштовно.

Нагадаємо, велика частина змін до бюджету Ренійської громади, прийнятих на черговій тринадцятій сесії Ренійської міської ради VIII скликання, стосувалася сфери освіти. 

Поділитися