07 липня 2021 р. 11:39

Южненські депутати вимагали від колеги вибачитися перед виборцями

Южненські депутати вимагали від колеги вибачитися перед виборцями

Южненська міська рада оприлюднила інформацію про допущення депутатом Южненської міської ради Андрієм Горівенком порушення правил депутатської етики під час спілкування з виборцями.

Також міська рада вирішила, що депутат має спростувати через комунальне підприємство «Южненська міська студія телебачення «МИГ» образливі висловлювання депутата на адресу Марії Тимофеєвої та інших мешканців жителів селища Нові Білярі.

Крім того, Андрієві Горівенку рекомендували публічно вибачитися перед ображеними виборцями. Також депутати вирішили повідомити про порушення правил депутатської етики керівників політичної партії «Наші», від якої його було обрано - голову Одеської регіональної організації політичної партії Дениса Щамбуру та голову партії Євгена Мураєва.

Сам депутат під час сесії заперечував, що когось ображав, а повідомлення у чаті додатка Viber "Белярські сенсації"  на адресу мешканця села назвав відповіддю на "несправедливі" зауваження виборців.

Втім, Андрій Горівенко повідомив ІзбірКому, що не планує вибачатися, а рішення міської ради вважає безглуздим. Окрім того, депутат назвав дії своїх колег  перевищенням повноважень ради. 

"Це рішення не було ухвалено комісією з етики. Щоб воно було винесено на сесію - з п'яти членів комісії його мали підтримати хоча б троє, але воно отримало лише два голоси. Я поки розмірковую, чи звертатися до суду з цього приводу, бо судова тяганина буде відволікати мене від основних справ та депутатської діяльності. В нас давнішня боротьба з політичною та бізнесовою групою, що намагалася домогтися включення Нових Біляр у склад Візирської громади. Тепер представники цієї групи створили більшість у міській раді та ухвалюють такі безглузді рішення", - зазначив депутат.     

Нагадаємо, постійна комісія з питань регламенту, депутатської етики, реалізації державної регуляторної політики та запобігання корупції Одеської міської ради вирішила рекомендувати депутатці Ірині Куценко ("Довіряй ділам") вжити належних заходів з метою попередження випадків неперсонального голосування (кнопкодавства) з її боку.

У травні Комісія з питань регламенту, депутатської етики, реалізації державної регуляторної політики Одеської міської ради вимагатиме від депутата партії Шарія Іллі Фреймана спростувати інформацію, яку він надав під час публічного виступу на минулому засіданні ради.

Печерський райсуд Києва призначив на 16 червня о 12:30 засідання у справі про кнопкодавство нардепа групи «Довіра» Владіслава Поляка. Сам Поляк вважає підозру у кнопкодавстві необґрунтованою, а порушення заперечує.

Поділитися