26 липня 2021 р. 18:05

Військові відмовились передавати мерії Одеси ділянку землі

Військові відмовились передавати мерії Одеси ділянку землі

Питання щодо уточнень ситуації навколо скверу, що розташований навпроти житлового будинку № 8 В по вулиці Армійській, було порушене під час апаратної наради в Одеській міській раді.

Як доповів начальник управління дорожнього господарства Олег Бахмутов, представники Одеського гарнізону відмовились давати дозвіл на проведення капітальних робіт у сквері. Через це посадовець запропонував згорнути проєкт та відкликати фінансування. 
У свою чергу виконуючий обов'язки заступника міського голови Олег Бриндак наголосив на необхідності розв'язати це питання: за його словами, місто не збирається передавати цю ділянку під забудову, там буде сквер, і тому військовим через цей об'єкт "торгуватися недоречно". Також він висловив припущення, що міська влада звернеться до військового керівництва в Києві. 

Раніше перший заступник Одеського міського голови Михайло Кучук доручив начальнику управління капітального будівництва Борису Панову зустрітися з керівництвом Збройних Сил в Одесі задля врегулювання питання створення скверу на вулиці Армійській. За словами віцемера, військові вирішили не заважати муніципалітету.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився розібратися із правовою колізією, що виникла нещодавно зі створенням скверу на вулиці Армійській на території, прилеглій до ліцею «Європейський».

Справа в тому, що 29 серпня 2019 року на засіданні виконавчого комітету Одеської міської ради замовником розробки проектно-кошторисної документації та виконання робіт з будівництва скверу навпроти житлового будинку по вул. Армійської, 8В призначили муніципальне управління дорожнього господарства. Роботи почалися 23 жовтня 2020 року напередодні виборів міського голови.

Однак у 2020 році представники Збройних Сил в Одесі заявили муніципалітету, що земля, на якій розташований майбутній сквер, належить оборонному відомству.

Поділитися