04 грудня 2021 р. 13:39

В селах Ренійської громади планують налагодити вуличне освітлення

В селах Ренійської громади планують налагодити вуличне освітлення

За рахунок субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у місті Рені та селах Ренійської громади має бути проведена низка робіт. Дві третини цих коштів має піти на капітальний ремонт мереж вуличного освітлення. Відповідні зміни було внесено до бюджету Ренійської громади на 2021 рік під час роботи чергової шістнадцятої сесії Ренійської міської ради VIII скликання.

Саме по кожному населеному пункту мають бути проведені такі роботи:

  • Капітальний ремонт мережі вуличного освітлення на вулиці Центральній у селі Долинське (579 тисяч гривень).
  • Капітальний ремонт мережі вуличного освітлення по вулицях Миру, Огородній, Іллі Рошка та Бессарабській у селі Лиманське (809 тисяч гривень).
  • Капітальний ремонт мережі вуличного освітлення на вулицях М. Кокош, Гагаріна та Лиманській у селі Новосільське (1 мільйон 605 тисяч гривень).
  • Капітальний ремонт мережі вуличного освітлення по вулицях Бессарабській та Переправській у селі Орлівка (499 тисяч гривень).
  • Капітальний ремонт мережі вуличного освітлення на вулиці Миру у селі Плавні (580 тисяч гривень).
  • Капітальний ремонт мережі вуличного освітлення вулицями Десантників та Горького у селі Нагірне (809 тисяч гривень).
  • Капітальний ремонт мережі вуличного освітлення по вулицях Центральна та 28 червня у селі Котловина (1 мільйон 23 тисячі гривень).

У випадку села Котловина до мільйона гривень із державного бюджету додається 100 тисяч гривень із бюджету Ізмаїльського району. Ці гроші котловинці мають отримати як переможці конкурсу «Найкращий сільський населений пункт Ізмаїльського району Одеської області з благоустрою», в якому вони посіли перше місце. Дотацію, отриману за цю перемогу, вирішено витратити на придбання вуличних світильників.

У місті Рені мають зробити капітальний ремонт мережі вуличного освітлення по вулицях Будагяна, Болградська, Крайня Інтернаціональна, Анадольська, Проїзна, Зелена, 28 Червня, та частини вулиць Східна та Рибальська (1 мільйон 13 тисяч гривень).

Окрім капітального ремонту вуличного освітлення гроші державної субвенції мають бути витрачені на:

  • Капітальний ремонт даху та внутрішніх приміщень адміністративної будівлі по вулиці Вознесенська, 139 у місті Рені (977 тисяч гривень).
  • Капітальний ремонт даху адміністративної будівлі по вулиці Вознесенська, 157 у місті Рені (705 тисяч гривень).
  • Придбання саджанців дерев для озеленення населених пунктів громади (2 мільйони 200 тисяч гривень).
  • Придбання комп'ютерного обладнання для Долинського та Орловського закладів загальної середньої освіти (300 тисяч гривень).

Рені, вул. Вознесенська, 139

Рені, вул. Вознесенська, 157

Загальна сума субвенцій із державного бюджету та бюджету Ізмаїльського району – 11 мільйонів 100 тисяч гривень.

Субвенції з державного бюджету надаються на умовах співфінансування, тому на всі перераховані роботи з бюджету Ренійської громади буде скеровано 476 тисяч гривень.

Фото: ІзбірКом

Поділитися