02 лютого 2021 р. 10:07

В Одеській районній раді зажадали від журналістів акредитації

В Одеській районній раді зажадали від журналістів акредитації

Перша сесія Одеської районної ради у 2021 році відбувається 2 лютого - це вже третє засідання цього новоутворення. 

Цікаво, що цього разу журналістів вирішили попросити зареєструватися перед засіданням. При цьому у зверненні пресслужби райради виклали перелік того, що потрібно для реєстрації - ПІБ, посаду та засіб масової інформації. 

Зазначимо, що кореспондентка ІзбірКому відвідала засідання, але посвідчення та перевірку особистих речей, на відміну від обласної ради та міської ради, не вимагали. 

Все ж вимога реєстрації викликала подив в представників засобів масової інформації тому, що на попередніх засіданнях цього не просили.

"У районній та обласній радах вимагають акредитуватися, щоб мати доступ на їхні нудні і особливо нікому не потрібні сесії. Природно, ми незаконних вимог виконувати не будемо. Якщо наших співробітників не пускатимуть в адмінбудівлі - відповідним чином відреагуємо. Ну і напишемо про те, що відбувається. І взагалі, не треба з нами зв'язуватися, ми небезпечні. Можемо, і в пику дати", - написав на своїй сторінці у Facebook головний редактор видання "Думська" Олег Константинов.

"Журналістам запропонували пройти акредитацію на сесію райради.
Два питання :
1. Хто ж запрошує-волонтерів при бюджеті ради в 48,4 тисячі гривень?
2. Акредитація? ааааа
Взагалі за висвітлення роботи можна було б і подякувати. Піар він з плюсом чи мінусом - все одно піар", - зазначила журналістка Ольга Баклаженко.

В коментарях під її постом колеги також дивувалися такому проханню.

Втім, раніше засідання проводили у залі засідань обласної ради, тож забезпечували його відео-трансляцію. Проте цього разу обласна рада засідає у власній залі сама, тож депутатам районної доведеться засідати на Канатній, 83, де також є зала засідань ,проте не така сучасна як в облради. 

Дані, які запросили в районній раді, співпадають із тими, що передбачає для акредитації закон "Про інформацію" у статті 26, щоправда там перелік трохи ширший. Втім, нагадаємо, закон затверджує, що відсутність акредитації не може бути підставою для відмови в допуску журналіста, працівника засобу масової інформації на відкриті заходи, що проводить суб'єкт владних повноважень.  

Нагадаємо, голова Одеської районної ради Віталій Барвіненко розпорядився скликати першу в 2021 році сесію ради 2 лютого.

Перша в 2021 році сесія Одеської обласної ради відбудеться 2 лютого і буде позачерговою.

Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився 3 лютого скликати першу сесію міської ради у 2021 році, вона ж четверта для новообраної міськради. 

У грудні депутати Одеської райради під час другого засідання 29 грудня вирішили об'єднатись у п'ять фракцій, тобто майже усі партії, які мають представників у раді. Перша сесія районної ради відбулася 15 грудня

Поділитися