08 грудня 2021 р. 16:21

В Одеській міській раді ліквідували депутатську комісію та створили нову

В Одеській міській раді ліквідували депутатську комісію та створили нову

Депутати Одеської міської ради проголосували під час сесії 8 грудня за розформування комісії з питань землеустрою та земельних відносин, сформувавши замість неї постійну комісію з питань розвитку простору, землеустрою та врегулювання земельних відношень.

Таке рішення підтримали 44 депутати. 

До нової комісії увійшли майже усі ті, хто входив в попередню, лише представника "Опозиційної платформи - За життя" Володимира Корнієнка змінили на його однопартійця Олександра Байдеріна, який напередодні покинув лави комісії з питань екології, запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, зв’язку та інформаційних технологій.

Ухвалення такої заміни у фракції "ОПЗЖ" супроводжувалося суперечками. Так з 18 членів фракції її підтримали лише вісім. 

Сам Володимир Корнієнко заявив, що такий крок зробили заради виключення його з цієї комісії через його "незручність". 

А от його однопартійниця Ольга Квасніцька зазначила, що не голосувала за цей проєкт рішення. 

"Чому я голосувала проти скандального рішення про ліквідацію депутатської комісії з земельних питань та створення нової "зручної" земельної комісії?

1. Проєкт був внесений в сесійну залу з порушенням регламенту: 

  • не опублікований на сайті за 12 днів до сесії;
  • не внесений до остаточного порядку денного, так як не був поданий за 7 днів до сесії на візування юридичному департаменту;
  • не оформлений відповідно до регламенту, а саме ч. 6 ст. 24;
  • відсутня пояснювальна записка, а дата візування Ініціатором (Страшним)  взагалі відсутня (зручно для маніпуляцій).

2. Проєкт був внесений без проходження профільної комісії ігноруючи та порушуючи порядок публічного, прозорого управління! Ми маємо ситуацію, коли одним дозволено порушувати встановлений порядок, а іншим закон! Саме ось таке феодальне місцеве самоврядування мають одесити.

3. Внесення змін до Рішення Одеської міської ради № 40-VIII від 03.02.2021 р. "Про утворення постійних комісій Одеської міської ради VІII скликання, обрання голів та затвердження їх складу" щодо виключення пана Байдиріна зі скалу комісії з екології не відбулося. Ось так колеги по партії ОПЗЖ зраджують самих себе", - зазначила депутатка.

Зазначимо, що напередодні сесії не було опубліковано жодного протоколу засідань семи комісій міської ради. Лише комісія з питань регламенту, депутатської етики, реалізації державної регуляторної політики та запобігання корупції, а також комісія з питань соціальної політики та праці опублікували усі 100% протоколів.

Попри те, що до початку засідання сесії залишалося менше 24 годин, жодний з переліків, згаданих у порядках денних постійної комісії з питань землеустрою та земельних правовідносин, не було опубліковано.

Поділитися