21 червня 2021 р. 13:27

В Одесі закуплять нову техніку для прибирання вулиць

В Одесі закуплять нову техніку для прибирання вулиць

Департамент міського господарства Одеської міськради планує закупити прибиральні машини, які будуть працювати по тротуарам та пішохідному центру.

Про це повідомив віцемер Дмитро Жеман.

За його словами, в цьому році планується приділити увагу закупівлі техніки і малій механізації: "Одна така прибиральна машина замінює десять, а то й більше двірників і якість прибирання звичайно теж за допомогою механізованих способів виросте. Уже в кінці літа на вулицях нашого міста з'явиться нова прибиральна техніка".

Також віцемер повідомив, що на цьому тижні була зустріч з керівниками органів самоорганізації населення щодо вивозу побутових відходів, а також санітарний стан в приватному секторі.

"Звичайно ж, якщо ми говоримо про глобальні моменти - це ремонт дорожнього покриття, зовнішнє освітлення - це повинно робитися за рахунок бюджету міста, але санітарний стан, утримання прибудинкової території - ці роботи повинні бути виконані за рахунок жителів будинків приватного сектора. Ми рекомендували зі свого боку створити ділянки ЖКС, якщо жителі того або іншого району захочуть залучити якусь іншу керуючу компанію, або створити кооператив - це теж можливо", - повідомив Жеман.

Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився створити робочу групу з розробки у 2021 році норм надання послуг із вивезення побутових відходів у місті. Робоча група до 1 липня 2021 року має визначити джерела утворення твердих побутових відходів, обрати маршрути спеціального автотранспорту, що здійснює перевезення ТПВ та ін.

Державна екологічна інспекція з початку року оштрафувала на 13 мільйонів гривень громади і підприємства області за незаконні звалища.

Нагадаємо, одесити позитивно оцінили ідею переходу частини центру міста в пішохідний режим, хоча водії спершу намагалися конфліктувати з поліцією через перекриття.

4 червня, з 19:00 до 24:00 6 червня, в центрі Одеси запрацювала пішохідна зона. Такий режим роботи буде зберігатися в усі наступні вихідні і святкові дні.

Поділитися