06 листопада 2021 р. 18:27

В Одесі встановлюють кисневу станцію з Туреччини

В Одесі встановлюють кисневу станцію з Туреччини

До Одеси 5 листопада привезли першу з трьох очікуваних кисневих станцій з Туреччини. 

Про це повідомила пресслужба Одеської міської ради.

Продуктивність станції - 50 куб. м на годину, що становить приблизно 1,8 тонни прямого кисню на добу. Вона забезпечуватиме киснем Валіховський корпус інфекційної лікарні, де проходять лікування хворі на коронавірусну інфекцію. Налагоджувальні роботи можуть тривати 3 дні.

За словами офіційного представника заводу-виробника Віталія Стольникова, кисень у відділення інфекційної лікарні буде надходити вже з понеділка, 8 листопада. До встановлення станції вже готовий фундамент, також готовий підземний трубопровід для підключення до вже існуючих мереж. Наразі необхідно розмістити станцію на майданчику та підключити компресорне обладнання. 

За даними мерії, найближчим часом очікується постачання ще однієї двох станцій: ще для одного опорного стаціонару та міської лікарні №8.

Нагадаємо, в Одесі замислилися про будівництво мінізаводу з виробництва рідкого кисню.

26 жовтня пацієнтів Центру соціально-значущих хвороб змушені були евакуювати в інше відділення центру на вулиці Ядова через нестачу медичного кисню. До Одеси змушені були везти цистерни з медичним киснем з Дніпра. Раніше медичний кисень привезли в Одесу з Миколаєва. 

Нову кисневу станцію запустили в Одеській міській клінічній лікарні №10, 1 листопада, що дозволить закладу забезпечити усіх пацієнтів киснем.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Фото: Одеська міська рада

Поділитися