22 травня 2021 р. 14:25

В Одесі планують відкрити консульство Італії

В Одесі планують відкрити консульство Італії

Про намір відкрити в Одесі Почесне консульство під час зустрічі з міським головою Геннадієм Трухановим зявив Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні П'єр Франческо Дзадзо, повідомив офіційний сайт Одеської міської ради. 

Пан Дзадзо під час розмови пригадав, що італійські архітектори формували облік історичного центру чорноморського міста. Посол сподівається на подальший розвиток не тільки культурних, але й економічних зв'язків між двома країнами. 

Під час зустрічі було зазначено, що в Одесі створили Офіс реставрації та урбаністики. До його складу увійшли італійські фахівці, які можуть допомогти зберегти архітектурні шедеври минулих століть. На думку пана Дзадзо, це дозволить відновити інтерес туристів країни, яку він представляє. На зустрічі також обговорили перспективи відкриття Італійського культурного центру в Одесі. 

Нагадаємо, історико-топонімічна комісія Одеської міської ради вирішила звернутись до депутатів з пропозицією назвати колишній сквер імені Томаса на Італійському бульварі на честь побратима Одеси Генуї, а також провести його реконструкцію. 

В червні 2019 року на сесії міськради Геннадій Труханов заявив про цінний досвід зі збереження архітектурної спадщини, якого він набув під час подорожі до Генуї. 

Також в Одеси з'явилися нові міста-побратими в Африці. 

Поділитися