11 листопада 2021 р. 16:22

В Доброславі затвердили порядок громадських слухань щодо кандидатів у старости

В Доброславі затвердили порядок громадських слухань щодо кандидатів у старости

На черговій сесії Доброславської селищної ради Одеського району, що відбулась 10 листопада, депутати затвердили порядок проведення громадських слухань щодо кандидатури старости у громаді.

Отже, відповідна кандидатура виноситься на громадське обговорення селищним головою, який підписує відповідне розпорядження. На пленарному засіданні очільниця громади Людмила Прокопечко запевнила народних обранців, що обов`язково враховуватиме думку депутатів щодо відповідних кандидатів.

Кандидатом на посаду старости може бути громадянин України, який особисто подав на ім'я селищного голови заяву та відповідні документи: автобіографію, копію паспорта та згоду на проведення консультацій з громадськістю. Організацію і проведення громадського обговорення забезпечує Доброславська селищна рада.

Громадське обговорення  - це проведення консультацій з  мешканцями старостинського округу. Консультації проводяться у формі вивчення громадської думки шляхом зібрання підписних листів. Для проведення громадського обговорення розпорядженням  селищного голови утворюється спеціальна комісія складі не менше 5-ти осіб.

Рішення комісії є протокольним. Протокол  підписується головою та  членами комісії. Вивчення думки мешканців старостинського округу щодо кандидатури старости проводиться шляхом зібрання підписних листів.

У громадському обговоренні   можуть брати участь всі повнолітні дієздатні жителі територіальної громади, які проживають та зареєстровані на відповідній території. Інформація про проведення опитування доводиться до відома громадян шляхом розміщення відповідної інформації на дошках оголошень, офіційному сайті Доброславської селищної ради. Також інформація може бути розміщена в друкованих засобах масової інформації, соціальних мережах тощо.

 Підрахунок голосів в підписних листах здійснюється комісією. Результати опитування вносяться в протокол засідання комісії.

Якщо кандидатура старости отримала достатню підтримку за результатами опитування громадян, інші форми консультацій з громадськістю не проводяться. Якщо за результатами опитування громадян кандидатура старости не отримала необхідну підтримку голосів, то додатково проводяться громадські слухання. Громадські слухання проводяться протягом 2-х тижнів після завершення опитування громадян відповідного старостинського округу.

Нагадаємо, 10  листопада відбулась чергова сесія Доброславської селищної ради Одеського району, на якій депутати заслухали звіт про виконання бюджету.

19 жовтня на позачерговій сесії Доброславської селищної ради Одеського району депутати внесли зміни та доповнення до рішення від 22 грудня 2020 року про бюджет на 2021 рік, повідомила кореспондентка ІзбірКома.

Депутати Доброславської селищної ради Одеського району 29 вересня на позачерговій сесії затвердили фінансовий план комунального некомерційного підприємства «Доброславська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» на 2022 рік. Як передала кореспондентка ІзбірКома, відповідно до плану очікується більше 58 мільйонів гривень надходжень.

Поділитися