01 грудня 2021 р. 09:47

В Доброславі невикористану субвенцію на 9 мільйонів перерозподілять по закладах освіти

В Доброславі невикористану субвенцію на 9 мільйонів перерозподілять по закладах освіти

30 листопада відбулась позачергова сесія Доброславської селищної ради Одеського району, на якій внесли зміни до бюджету громади. Про це повідомила кореспондентка ІзбірКома

Начальниця фінансового відділу селищної ради Ольга Задорожна запропонувала депутатам збільшити доходну частину бюджету на 2 мільйони 900 тисяч гривень у зв`язку з надходженням коштів від продажу майна. Також посадовиця внесла пропозицію збільшити видатки на:

  • управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту - на 1 мільйон 381 тис. грн;
  • загальноосвітні школи – на 712,5 тис. грн;
  • дошкільну освіту – на 553 тис. грн.

Депутати підтримали цю пропозицію. Також додали грошей іншим закладам освіти, спортшколі, будинкам культури та центру творчості.  Як пояснила начальниця фінвідділу, збільшення видатків пов'язане насамперед із зростанням мінімальної зарплати. 

На 90 тисяч зменшено видатки по бібліотеках через  економію по зарплаті після зменшення кількості працівників.

Як доповіла Ольга Задорожна, досі не використана освітня субвенція попередніх років. Коли ліквідовували Лиманський район, залишилось 8 мільйонів 806 тисяч гривень. Кошти пропонується перерозподілити  по закладах освіти. Громада отримала відповідні листи від Мінфіну та департаменту освіти і науки обладміністрації. 

Через зростання вартості електрики селищній раді довелося збільшити видатки на благоустрій, перш за все, йдеться про вуличне освітлення. На поточний ремонт водогону в селі Зоринове спрямували 196 тисяч гривень, також виділили кошти на центр соціальної служби, реалізацію програми «Захист та турбота» та інші заходи.

Цього ж дня депутати внесли зміни до рішення щодо кадрів у Центрі культури, мистецтва та розвитку творчих здібностей.

Голова селищної ради Людмила Прокопечко запропонувала кожному депутату адресно привітати з новорічними та різдвяними святами дітей-сиріт та дітей, які живуть в малозабезпечених сім`ях. Вона повідомила, що список таких діточок працівники селищної ради вже підготували.

Нагадаємо, майже половину державної субвенції в Доброславі витратили на освіту. 

На черговій сесії Доброславської селищної ради Одеського району, що відбулась 10 листопада, депутати затвердили порядок проведення громадських слухань щодо кандидатури старости у громаді.

Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Доброславської селищної ради оголосило тендер для пошуку компанії, що замінить вікна в місцевій школі. 

Поділитися