28 квітня 2021 р. 18:10

В Доброславі біля адмінбудівель підійматимуть прапор Організації Українських Націоналістів

В Доброславі біля адмінбудівель підійматимуть прапор Організації Українських Націоналістів

Депутати Доброславської селищної ради 28 квітня, на позачерговій сесії проголосували за використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території селищної ради.

Як пояснила голова селищної ради Людмила Прокопечко, прапор має підніматись біля адміністративних будівель селищної ради у дати, пов`язані з визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшанування пам`яті героїв.

Депутати також рекомендували керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, громадських об`єднань, розміщених на території Доброславської селищної ради, здійснювати підняття прапора національно-визвольної боротьби українського народу на відповідних будівлях у визначенні дні:

  • 1 січня – День народження голови Проводу Організації українських націоналістів Степана Бандери.
  • 16 січня – День пам'яті захисників Донецького аеропорту.
  • 22 січня – День соборності України.
  • 29 січня – День пам'яті героїв Крут.
  • 3 лютого – створення Організації українських націоналістів.
  • 20 лютого – День вшанування подвигу учасників революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.
  • 14 березня – День українського добровольця.
  • 5 березня – Річниця з дня смерті генерал-хорунжого, головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича.
  • 21 травня – День пам’яті жертв політичних репресій.
  • 23 травня – Свято Героїв.
  • 14 червня – День народження полковника Армії Української народної республіки, коменданта Української військової організації, першого голови Проводу українських націоналістів Євгена Коновальця.
  • 28 червня – День Конституції України.
  • 30 червня – Проголошення Акту відновлення Української держави, день народження генерал-хорунжого, головнокомандувача Української повстанської армії, голови Секретаріату Української головної визвольної ради Романа Шухевича.
  • 16 липня – День проголошення Акту про державний суверенітет   України.
  •  24 серпня – День Незалежності України.
  •  14 жовтня – День захисника України, День створення Української повстанської армії.
  • 21 листопада – День Гідності і Свободи.
  •  6 грудня – День Збройних Сил України.

Цього ж дня депутати затвердили програму по локалізації та ліквідації амброзії полинолистої та інших карантинних рослин на території Доброславської селищної ради на 2021-2025 роки та доручили фінансовому відділу селищної ради передбачити кошти на реалізацію програми під час складання бюджету. На ці потреби заплановано виділити всього 250 тисяч гривень, щорічно виділятимуть по 50 тисяч гривень для того, щоб боротись з амброзією різними сучасними методами (агротехнічними,  хімічними  та механічними) на сільськогосподарських угіддях, в населених пунктах, на узбіччях доріг та залізничних коліях.  Відповідно до програми, запланували в червні – серпні організовувати місячники по боротьбі з амброзією, залучати населення, підприємства, організації, установи, використовувати необхідну спецтехніку та інвентар.

Крім того, депутати затвердили програму проведення військово-лікарської експертизи призовників та допризовників, учасників бойових дій з метою визначення ступеня придатності до військової служби на 2021 – 2023 роки. Як пояснила начальник фінансового відділу селищної ради Ольга Задорожна, з 1 квітня 2021 року необхідно виділяти кошти з місцевого бюджету для фінансування медичних працівників з метою надання якісних послуг призовникам, допризовникам та учасникам бойових дій. На реалізацію програми планують виділити 30 тисяч гривень. Щорічно на цю програму виділятимуть по 10 тисяч гривень.

Довідково: Організацію українських націоналістів революційну утворили 1940 року внаслідок розколу ОУН. Революційне крило ОУН, яке називали також ОУН(б), бо його очолював Степан Бандера, прагнуло виробити власну символіку, щоб відрізнятися від ОУН(м) Андрія Мельника, яка використовувала оунівський блакитний прапор і герб із золотим тризубом із мечем.

ОУН(р) затвердила свою офіційну червоно-чорну емблему, а на ІІ-му Великому Зборі ОУН(р) у квітні 1941-го постановила відмовитися від тризуба з мечем і вживати тільки «загальнонаціональний Тризуб Володимира Великого у формі, введеній Центральною Радою» і «свойого окремого організаційного прапору чорної і червоної краски. Прапор складається з двох кольорів: червоного та чорного. Чорний колір символізує українську землю, а червоний — кров, пролиту за Україну.

Поділитися