19 листопада 2021 р. 11:34

Усі засідання постійних комісій відвідали лише троє ренійських депутатів

Усі засідання постійних комісій відвідали лише троє ренійських депутатів

7 грудня 2021 року завершується перший рік каденції депутатів Ренійської міської ради Ізмаїльського району Одеської області VIII скликання. Кореспондент ІзбірКома проаналізував роботу народних обранців. 

Нагадаємо, робота сесії ради складається з двох частин: засідань постійних депутатських комісій та пленарного засідання. Діяльність комісій не привертають уваги місцевих ЗМІ. А тим часом вона щонайменше така ж важлива, як і пленарне засідання.

Загалом у Ренійській міськраді п'ять постійних депутатських комісій. На сьогодні в них працює 24 депутати. Показники їх дисциплінованості наведемо у відсотках із двох причин. По-перше, не всі комісії провели за цей рік однакову кількість засідань. Якщо чотири комісії провели збиралися 14 разів, то комісія з питань бюджету, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку - вісімнадцять. По-друге, протягом першого року роботи двоє депутатів склали свої повноваження. Тобто не всі народні обранці мали змогу відвідати однакову кількість засідань. 

Інформація про кількість засідань та їх відвідання тим чи іншим депутатом отримана з двох джерел: це протоколи засідань постійних депутатських комісій з офіційного сайту ради та дані, надіслані секретарем міськради Оксаною Єфименко у відповідь на запит на інформацію.

Отже, за обраними критеріями депутати розподілилися на сім груп.

Перша група – ті, хто завітав на 100% засідань своєї комісії. До неї увійшли: Валентина Лукасевич, Валерій Онищенко та Юрій Петку.

Друга група – ті, хто відвідав від 90 до 100% засідань своєї комісії. До неї увійшли: Олексій Адріанов, Валерій Бабере, Світлана Бакалова та Андрій Медведик.

Третя група – ті, хто відвідав від 80% до 90% засідань своєї комісії. До неї увійшли: Світлана Асаржі, В'ячеслав Мунтяну, Лілія Олійник та Іван Пойдолов.

Четверта група – ті, хто відвідав від 70% до 80% засідань своєї комісії. До неї увійшли: Неля Арабаджі, Олег Бурля, Олександр Гродецький, Ніна Кокош та Микола Лупашку.

П'ята група – ті, хто відвідав від 60% до 70% засідань своєї комісії. До неї увійшли: Віктор Готка, Олена Драгнєва та Іван Кіронакі.

Шоста група – ті, хто завітав від 50 до 60% засідань своєї комісії. До неї увійшли: Валентина Єпітроп, Ілля Келіогло та Катерина Куртєва.

Сьома група – ті, хто відвідав від 30 до 40% засідань своєї комісії. До неї увійшли: Іван Кобзаренко та Сергій Узунов.

Крім «індивідуального», наведемо також «колективний» рейтинг щодо кожної постійної депутатської комісії.

Комісія    

Середній відсоток відвідуваності

 

Постійна комісія із законності, депутатської діяльності, етики та регламенту

 85,2

Постійна комісія з питань бюджету, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку

 80

Постійна комісія з питань містобудування, архітектури, земельних відносин, охорони природи та історичного середовища 

 76,8

Постійна комісія з питань комунальної власності,
житлово-комунального господарства, благоустрою, підприємництва, транспорту, зв'язку та сфери послуг

 71,4

Постійна комісія з гуманітарних питань (освіти, культури, прав національних меншин, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства)

 67,2

Середній показник відвідування засідань постійних депутатських комісій Ренійської міської ради VIII скликання становить 76%. Якщо порівнювати нинішнє скликання з попереднім, порівняння буде не на користь чинних депутатів. Середній показник відвідування засідань постійних комісій народними обранцями  VII скликання за підсумками першого року роботи становив 80%.       

Фото: ІзбірКом          

Поділитися