13 січня 2021 р. 11:45

У виконкомі Ренійської міськради плануються зміни

У виконкомі Ренійської міськради плануються зміни

На офіційному сайті Ренійського міської ради VIII скликання 12 грудня 2021 року були розміщені два проєкти рішення, які, швидше за все, будуть винесені на розгляд чергової третьої сесії міськради.

Перший проєкт передбачає затвердження на посаді заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Івана Стаднікова, а другий - введення його до складу виконавчого комітету Ренійської міської ради.

Також другий проєкт передбачає, що до виконкому увійде староста села Долинське Валентин Салі, який до цього входив у виконком як очільник караулу 31 Державної пожежно-рятувальної частини третього Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області.   

Також депутатам пропонують збільшити кількість членів виконкому до 22. 

Справа в тому, що під час першої сесії Ренійської міської ради VIII скликання 8 грудня минулого року міська рада вирішила, що у виконком увійде 21 особа.  

До нього увійшли заступник міського голови Олексій Самбурський та Валентин Салі, а також мали увійти старости сіл Ренійської громади:

  • Лиманського,
  • Орлівки, 
  • Нагорного,
  • Котловіни,
  • Плавні,
  • Новосільського.

А от старости села Долинське в цьому переліку чомусь не має.

Втім, якщо із старостою села Долинське більш-менш зрозуміло, то про долю заступника мера Олексія Самбурського поки не відомо. Або його замінить Іван Стадніков, або в міського голови Ігоря Плехова буде два заступники з питань діяльності виконавчих органів.

Івана Стаднікова на виборах 25 жовтня минулого року обрали депутатом Ізмаїльської районної ради від партії «За майбутнє». Нажаль на офіційному сайті Ізмаїльської райради досі відсутній перелік новообраних депутатів. 

До виборів 25 жовтня Іван Стадніков був депутатом Ренійської міської ради, а до того заступником голови районної адміністрації. 

Нагадаємо, в реєстрі Національного агентства з питань запобігання корупції оприлюднені декларації п'яти депутатів Ренійської міської ради минулого скликання із поясненням, що це декларації «перед звільненням».

У січні 2016 року в рамках проєкту «Атестація депутатів місцевих рад», Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» розповідала про депутатський корпус Ренійської міської ради VII скликання. Для наочності його порівнювали з Ренійською міською радою VI скликання. Якщо продовжити цю практику, то, разом з Ренійською міською радою VIII скликання, вийде «груповий портрет» вже не двох, а трьох скликань ренійських депутатів.

Поділитися