23 грудня 2021 р. 21:01

У Доброславській селищній раді обрали старост

У Доброславській селищній раді обрали старост

22 грудня на позачерговій сесії Доброславської селищної ради депутати затвердили положення про старосту, яке представила керуюча справами виконавчого комітету Тетяна Замковенко. Відповідно до положення старостою може бути дієздатна особа, яка не має судимості або вона погашена, вільно володіє державною мовою, не може суміщати свою роботу з іншою, не може займатись підприємницькою діяльністю. На старосту поширюються обмеження, визначенні законом «Про запобігання корупції». Староста затверджується  селищною радою за пропозицією селищного голови та вноситься за результатами громадського обговорення відповідного старостинського округу.  Кандидатуру старости мають підтримати більше 20% жителів від загальної кількості (якщо кількість жителів 1 тис. 500 в цьому населеному пункті) та більше 17%, якщо кількість жителів – від 1 тис. 500 до 10 тисяч. Вона нагадала, що кандидатура старости не підтримана селищною радою не може бути повторно внесена для затвердження в цьому старостинському окрузі протягом поточного скликання селищної ради.

Керуюча справами виконавчого комітету Тетяна Замковенко

Тетяна Замковенко повідомила присутнім, що на старосту Шомполівського старостинського округу подав заяву Олександр Стружак, який працював вже головою сільської ради 10 років і добре відомий жителям села, зібрав на свою підтримку 268 підписів, а це 27%, що й вимагає законодавство. Затвердження цієї кандидатури пройшло не без проблем, йому закидали деякі депутати, що не вміє вчасно вирішувати конфліктні ситуації, інші виступали на його захист і говорили про те, що він вже досвідчений, не байдужий, розуміє проблеми людей. З третьої спроби депутати затвердили кандидатуру Олександра Стружака мінімальною кількістю голосів від необхідних. Всього проголосувало – 12 «за». Всього в Доброславській селищній раді є 21 депутат.

Шомполівський староста Олександр Стружак

На  старосту Кремидівського старостинського округу подала заяву Євгенія Реконвальд, яка раніше працювала головою Кремидівської сільської ради. Тетяна Замковенко повідомила, що вона зібрала 27% голосів на свою підтримку, а це 608 підписів жителів Кремидівки. Її кандидатура дискусій не викликала.

Кремидівська староста Євгенія Реконвальд 

На старосту Трояндівського старостинського округу подала заяву Ольга Чеботарьова, яка раніше виконувала обов’язки старости. На свою підтримку зібрала 508 підписів і це теж становить 27% від загальної кількості жителів. Депутати без проблем затвердили її кандидатуру.

Трояндівська староста Ольга Чеботарьова

Цього ж дня перед депутатами виступив заступник командира 28 бригади Володимир Галигін, який попросив депутатів звернутись із клопотанням до Міністерства оборони України щодо присвоєння звання Герой України (посмертно) Дмитру Васильєву, командиру 2 механізованої роти 28 окремої гвардійської механізованої бригади, кавалеру ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня за хоробрість, героїзм і самопожертву виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності української держави. Володимир Галигін розповів про героїчні, людяні вчинки Дмитра, який зберігав своїх людей від поранень ціною власного здоров’я (був контужений, коли ховав своїх підлеглих в укриття), а згодом і життя. Він загинув 30 травня 2015 року під Мар’їнкою.  

Заступник командира 28 бригади Володимир Галигін

Голова селищної ради Людмила Прокопечко також цього дня повідомила присутнім, що 21 грудня отримала нагороду – Кристал – 1 місце за практику «Доброслав – туристична перлинка Одещини» та 3 місце – громада без околиць. В конкурсній комісії були присутні експерти з Ради Європи, а головою є заступник міністра розвитку громад і територій України Вячеслав Негода.

 

На черговій сесії Доброславської селищної ради Одеського району, що відбулась 10 листопада, депутати затвердили порядок проведення громадських слухань щодо кандидатури старости у громаді.

Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Доброславської селищної ради оголосило тендер для пошуку компанії, що замінить вікна в місцевій школі. 

19 жовтня на позачерговій сесії Доброславської селищної ради Одеського району депутати внесли зміни та доповнення до рішення від 22 грудня 2020 року про бюджет на 2021 рік.

Поділитися