13 липня 2021 р. 09:55

У Доброслава не вистачає грошей на дорогу, через яку погрожують акціями протесту

У Доброслава не вистачає грошей на дорогу, через яку погрожують акціями протесту

Позачергова сесія Доброславської селищної ради, на якій депутати зобов`язали відповідальних осіб затвердити технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів Доброславської селищної ради: смт Доброслав, сіл Вовківське, Зоринове, Шевченків Кут та Ульянівка, сіл Кремидівської сільської ради: Кремидівка, Христо-Ботеве, селище Степове, Нове, сіл Трояндівської сільської ради: Трояндове, Ониськове та Ставки відбулась 12 липня.

Як повідомляє кореспондент ІзбірКому, народні обранці також зобов`язали компетентних осіб ввести в дію результати грошової оцінки земель вищезазначених населених пунктів, провести згідно з чинним законодавством перерахування орендної плати та внести відповідні зміни до договорів оренди землі в розділ «Орендна плата» за земельні ділянки площею понад 50 гектарів, що належать до державної або комунальної власності, які раніше були надані  в оренду суб`єктам підприємницької діяльності та надати відділу у Лиманському районі Головного управління Держгеокадастру в Одеській області відомості щодо нормативної грошової оцінки земель вищезазначених населених пунктів, а також Головному управлінню державної податкової служби в Одеській області відомості про введення в дію оновленої грошової оцінки земель цих же населених пунктів.

перший заступник голови селищної ради Максим Калюжний

Під час сесійного засідання депутат Віктор Котвіцький повідомив голову селищної ради Людмилу Прокопечко  про те, що в селі Вовківське люди незадоволені поганою дорогою, яка йде  до села Шомполи і погрожують перекриттям траси, на що Людмила Прокопечко відповіла, що на ремонт цієї дороги необхідно мати 126 мільйонів гривень, в той час як весь селищний бюджет складає 80 мільйонів. Вона також повідомила, що на ці потреби з селищного бюджету заплановано виділити 150 тисяч гривень та служба автомобільних доріг ще повинна виділити кошти на поточний ремонт цієї дороги, а капітально відремонтувати цю дорогу найближчим часом не вдасться.

Голова селищної ради також розповіла присутнім, що з обласної адміністрації зателефонували, щоб терміново везли документацію по будівництву районного будинку культури, якого немає в селищі вже тривалий час і на ці потреби з обласного бюджету мають виділити 31 мільйон гривень. Вона розповіла також, що деякі обласні депутати зацікавлені в виділенні коштів на очищення Доброславського ставка. 

Людмила Прокопечко наголосила на тому, що в першу чергу треба знайти кошти, щоб до нового навчального року відремонтувати котельні в Доброславській та Трояндівській школах, відремонтувати дах та, по можливості,  вставити нові вікна в Доброславській школі. Вона також нагадала депутатам, що Ониськівська школа перебуває в аварійному стані і це питання необхідно терміново вирішувати. Її підтримав перший заступник, який наголосив, що люди невдячні і не цінують, те, що зроблено за декілька місяців більше, ніж за всі попередні роки. Він розповів, що домовився зі службою доріг, щоб виділили грейдер, на якому один з місцевих водіїв села Вовківське міг би виконати деякі роботи по поточному ремонту дороги, але той старання не оцінив і сказав, що це нічого не дасть, що потрібно прокладати капітальну асфальтовану дорогу, на яку найближчим часом кошти не знайдуть.

Віктор Полозький - спеціаліст з земельних питань

Він також повідомив, що по плану соціально-економічного розвитку роботи виконанні на 60 відсотків і все, що залежить від працівників селищної ради, від її керівництва робиться і буде робитись в подальшому, але всі питання вирішити за декілька місяців не вдасться. Також він підкреслив, що до 2025 року буде розроблено всі генеральні плани всіх населених пунктів. Під час засідання Людмила Прокопечко звернулась до начальника фінансового відділу Ольги Задорожної, щоб порахували фінансисти скільки всього сплачується податків по кожному населеному пункту, скільки працівників на папері отримують зарплату меншу за мінімальну і скільки витрачається коштів по цим же населеним пунктам тому, що є постійні нарікання, що сплачують податки і невідомо куди вони йдуть, тому треба все це показати.

Голова селищної ради також повідомила, що з 1 вересня відкриють музичну школу, але учнів буде чоловік 60, а не 120, як раніше, і викладачів теж буде набагато менше, ніж в попередні роки. До того ж буде всього дві спеціалізації – фортепіано, бо є значна кількість дітей, які бажають грати саме на цьому інструменті та ще одна, яка об`єднає всі останні. Попередила, що платити за школу будуть всі батьки в повному обсязі 3 роки. Якщо ж після трьох років навчання дитина дійсно буде виявляти необхідні здібності та бажання займатись, то плата за навчання буде меншою. На безкоштовне навчання будуть мати право сироти, інваліди та діти, які позбавлені батьківського піклування. 

Нагадаємо, 3 червня, на позачерговій сесії Доброславської селищної ради, депутати затвердили програму поводження з твердими побутовими відходами на території Доброславської селищної ради на 2021-2025 роки. А також внесли зміни до комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту на території Доброславської селищної ради на 2021-2023 роки. 

Поділитися