17 червня 2021 р. 15:14

Створення лісів та вилов риби новостворенною компанією: топ-5 питань сьомої сесії Одеської обласної ради

Створення лісів та вилов риби новостворенною компанією: топ-5 питань сьомої сесії Одеської обласної ради

Завтра, 18 червня, у залі Одеської обласної держадміністрації відбудеться сьоме пленарне засідання Одеської обласної ради.

Заначимо, що у порядку денному нараховується понад 80 проєктів рішень, однак опубліковано на офіційній сторінці ради лише 20. Так, внесення змін до обласного бюджету та посилення заходів безпеки у закладах освіти області проаналізувати заздалегідь не вдалося.

Проанансовано, що на порядку денному буде більше десяти кадрових питань (здебільшого призначення керівників медичних закладів), внесення змін до 11 регіональних програм та 18 депутатських звернень.

Розпочнеться засідання з голосування за присвоєння звання «Почесний громадянин Одеської області» Юрію Круку – народному депутату Верховної Ради України II, III, IV, V, VI, VII скликань, батькові голови Одеської районної адміністрації Юрія Крука, та Елдару Іукурідзе - голові правління ТОВ «Промислово-торговельна компанія Шабо».

Розглянемо й інші проєкти:

1. Встановлення надбавки за вислугу років першому заступнику голови обласної ради Радковському О.В. Депутати проголосують за надбавку першому заступнику голови обласної ради за вислугу років Олегу Радковському у розмірі 20 відсотків до посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування (вислуга понад 10 років) з 10 травня 2021 року.

Нагадаємо, що у щорічній декларації Олег Радковський вказав зарплату в розмірі 36 тисяч 83 гривень, а готівкою він зберігає 12 мільйонів.

2. Про затвердження регіональної програми «Ліси Одещини на 2021-2025 роки». Програмою передбачається створення 1,5 тис. га нових лісів на території області, а також впровадження телевізійних систем спостереження та придбання автомобілів для пожежогасіння. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми - 47,8 мільйонів гривень.

3. Про надання дозволу Товариству з обмеженою відповідальністю «Рибна компанія «ГЕНЕРАЛ» на спеціальне використання природних ресурсів (вилов водних біоресурсів з метою рибальства) у межах регіонального ландшафтного парку «Тилігульський» на 2021 рік.

Якщо рада підтримає це питання, то компанії буде дозволено добування атерини, хамси чорноморської, кефалевих, бичків, піленгасу та інших видів риб за винятком тих, що занесені до Червоної книги України.

Зазначимо, що за даними YouControl, ця компанія зареєстрована лише 10 днів тому – 7 червня 2021 року.

4. Про Комісію з оцінки корупційних ризиків в Одеській обласній раді.

Оновлення складу комісії потрібно для розпочатку роботи з розробки Антикорупційної програми Одеської обласної ради на 2022-2024 роки, у зв’язку з тим, що термін дії попередньої Антикорупційної програми закінчується у 2021 році.

Головою комісії буде Олексій Семенцов, який наразі очолює комісію облради з питань правової політики, забезпечення законності та правопорядку, боротьби з організованою злочинністю та корупцією.

5. Про затвердження регіональної програми з підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2021 - 2025 роки.

Метою Програми є створення належних умов для проживання жителів сільської місцевості, збільшення індивідуального житлового будівництва на селі, забезпечення його доступності для селян шляхом надання довгострокових пільгових кредитів.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми – 73, 4 млн грн, з яких коштів державного бюджету – 35 млн грн, коштів обласного бюджету – 22,2 млн грн, коштів бюджетів органів місцевого самоврядування – 16,2 млн грн.

За ці кошти планують:

  • придбати та провести реконструкцію у сільській місцевості близько 225 житлових будинків орієнтовно загальною площею близько 22 тис. м2 ;
  • збудувати понад 180 житлових будинки та добудувати 173 житлових будинки з надвірними підсобними приміщеннями загальною площею приблизно 43 тис. м2;
  • надати не менш 75 пільгових кредитів на облаштування інженерними мережами житлових будинків.

Нагадаємо, що голова Одеської обласної ради Григорій Діденко підписав розпорядження про скликання пленарного засідання сьомої сесії обласної ради VIII скликання.

Як і передбачалося раніше, сесія відбудеться 18 червня у сесійній залі обласної ради.

Минула сесія облради відбулась 16 квітня. 

19 лютого, у сесійній залі обласної ради відбулося засідання п’ятої позачергової сесії обласної ради VIII скликання. 

2 лютого, відбулася перша в 2021 році, але четверта загалом сесія Одеської обласної ради, вона є позачерговою.

Поділитися