23 квітня 2021 р. 11:23

Спортінвентар та пожежна безпека: Ренійська міськарада обговорила проблеми освітніх закладів

Спортінвентар та пожежна безпека: Ренійська міськарада обговорила проблеми освітніх закладів

На засіданні постійної депутатської комісії з гуманітарних питань Ренійської міської ради VIII скликання, 14 квітня, її голова Ілля Келіогло вручив секретарю міськради Оксані Єфименко депутатський запит від депутата Ізмаїльської районної ради Христини Карагяур. У своєму запиті вона пропонувала керівництву Ренійської об'єднаної територіальної громади розглянути питання про придбання з коштів громади м'ячів, матів та іншого спортивного інвентарю для Новосельської школи-ліцею.

Ілля Келіогло

Після розгляду всіх проєктів рішень, винесених на восьму чергову сесію Ренійської міськради, в кінці роботи пленарного засідання, 16 квітня, в розділі «Різне», Ілля Келіогло задав питання - яка доля цього депутатського запиту. Оксана Єфименко відповіла, що вона ознайомила із запитом всі інші постійні депутатські комісії, але для внесення його до порядку денного сесії необхідно було докласти відповідний проєкт рішення, чого не було зроблено. А, крім того, ще на згаданому засіданні постійної депутатської комісії очолюваної Іллею Келіогло, тема придбання спортивного інвентарю для шкіл громади була розглянута ширше. На засіданні комісії була присутня начальниця відділу освіти Ренійської міськради Лілія Бондаренко. Заступниця міського голови Людмила Чакир і Оксана Єфименко попросили Лілію Бондаренко запросити всі школи громади, кому який спортивний інвентар необхідний, для того щоб закупити його централізовано, в рамках відповідної програми.

Більш широко позицію керівництва Ренійської міськради по цій темі виклав міський голова Ігор Плєхов. Для початку він повідомив, що якщо купувати щось, в тому числі і спортінвентар, то всім школам. Але, за інших рівних умов, сільським школам, все ж, буде приділено більше уваги. Причина проста, по сільським школам багато «питань». В Рені школи отримували більше спонсорської допомоги, в тому числі у вигляді футбольних і волейбольних м'ячів. «Хотілося б, щоб сільські школи були на рівні з міськими», - позначив Ігор Плєхов. Стан справ по всіх школах вивчено, залишилося, спільно з депутатами, вирішити, що і кому купувати.

Якщо ж розглядати тему установ освіти, в тому числі і дошкільної, ширше, то є й більш гострі проблеми. Наприклад, в селах Орлівка і Нагірне закриті дитячі садки. І в будь-який момент фахівці ДСНС можуть подати в суд і закрити інші дитячі сади і школи. Причина одна - відсутність пожежної сигналізації. Для вирішення цієї проблеми потрібно півтора мільйона гривень, бо в Ренійській громаді великі школи. І тим не менше проблему потрібно вирішувати.

Ілля Келіогло підкреслив, що ніхто не говорить, що ситуацію потрібно розглядати однобоко і відкласти вирішення якихось важливих питань, але він пропонує, щоб поданий його колегою депутатський запит все ж було розглянуто на наступній сесії.

Нагадаємо, в ході роботи восьмої чергової сесії Ренійської міської ради VIII скликання були прийняті сім програм для Ренійської громади.

Ухвалення шести з них на пленарному засіданні сесії пройшло за спрощеною процедурою.

В проєкті рішення «Про внесення змін до бюджету Ренійської громади на 2021 рік» можна зрозуміти, що гроші виділяються КП «Водоканал» (м. Рені) - 3 мільйони гривень, КП «Гарант» (с. Долинське) - 58 тисяч гривень і КП «Вікторія» (с. Лиманське) - 50 тисяч гривень.

Ігор Плєхов нагадав, що протягом всієї каденції попередньої Ренійської міської ради VII скликання КП «Водоканал» так само отримувало дотації з міського бюджету, і так само були депутати, що обурювалися цим і вимагали проведення аудиту фінансової діяльності цього підприємства.

Поділитися