04 червня 2021 р. 13:34

Сміттєзвалища, податки та поховання: які ще питання розглянула Доброславська рада

Сміттєзвалища, податки та поховання: які ще питання розглянула Доброславська рада

3 червня, на позачерговій сесії Доброславської селищної ради, депутати затвердили програму поводження з твердими побутовими відходами на території Доброславської селищної ради на 2021-2025 роки. Програмою передбачено застосування роздільного збору побутових відходів, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, будівництво полігону складування твердих побутових відходів, придбання сміттєвих контейнерів та  сміттєвозу. Забезпечення своєчасної та ефективної роботи зі збирання та вивезення твердих побутових відходів з території селищної ради, приведення в належний санітарний стан існуючих тимчасових сміттєзвалищ (встановлення огорожі, побудова під`їзних шляхів). Як зазначила голова селищної ради Людмила Прокопечко, 60 тисяч гривень щомісячно з бюджету виділяють одній із фірм, яка вивозить сміття, тому вирішили придбати свою техніку, а також закупити 40 сміттєвих баків. На ці потреби необхідно мати 8 мільйонів гривень.

Максим Калюжний - перший заступник голови селищної ради

Цього ж дня депутати затвердили положення «Про порядок поховання померлих та утримання кладовищ на території селищної ради». Відповідно до положення організація, утримання в належному стані та охорона місць поховань, відведення земельних ділянок для поховань покладається на комунальні підприємства, які зареєстровані на території селищної ради. Комунальні підприємства мають здійснювати допомогу в організації поховання померлого. Відповідно до положення, право на поховання на кладовищах надається громадянам, які на момент смерті були зареєстровані та проживали на території Доброславської селищної ради при внесенні коштів на благоустрій та утримання кладовища в розмірі 200 гривень, а громадянам, які народилися на території Доброславської селищної ради, але на момент смерті не були зареєстровані та не проживали на її території в разі внесення коштів на утримання та благоустрій кладовища – 1 тисячі гривень, іногороднім особам – 5 тисяч гривень. Кладовища відкриті для відвідування щодня: з квітня по вересень – з 8.00 до 19.00, з жовтня по квітень – з 8.00 до 17.00. Поховання померлих на кладовищах проводяться щодня в літню пору з 10 до 16 години, у зимовий час – з 11.00 до 15.00. Положенням забороняється висаджувати дерева та кущі, встановлювати столи та лавки, накопичувати сміття у невизначених місцях, залишати будівельні матеріали, перебувати на території кладовища в нетверезому стані та після його закриття. Дозволяється одноразовий в`їзд вантажного транспорту для монтажу намогильної споруди зі сплатою коштів на утримання кладовища у розмірі 500 гривень.

3 червня депутати також підтримали положення про порядок нарахування та сплату транспортного податку, як складової податку на майно на території Доброславської селищної ради на 2022 рік.

Геннадій Середа - начальник юридичного відділу Доброславської селищної ради

Відповідно до положення оподатковують легкові автомобілі з року випуску яких минуло не більше 5 років та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленого законом на 1 січня податкового року – 25 тисяч гривень за кожен легковий автомобіль, що оподатковується.

Депутат Доброславської селищної ради Віктор Котвіцький

Також депутати надали дозвіл на списання  будинків та приватизованих  квартир багатоквартирних будинків з балансового обліку комунального підприємства «Доброслав» Доброславської селищної ради. Натомість, керівництво комунального підприємства має рекомендувати жителям цих будинків форму управління багатоквартирним будинком, бо до цього часу, як повідомила голова селищної ради Людмила Прокопечко жителі багатоквартирних будинків ігнорували прохання керівництва селищної ради обрати форму управління, тому що їх влаштовувало отримувати безкоштовні послуги від комунального підприємства. До того ж депутати схвалили проєкт договору водогону «Одеса-Іванове-Першотравневе-Доброслав».

Як повідомила  Людмила Прокопечко, за ініціативи керівництва Визирської сільської ради вкотре вносять зміни до проєкту договору водогону «Одеса – Іванове-Першотравневе -Доброслав», на який необхідно виділити 2 мільйона 500 тисяч гривень, з них половина (1 мільйон 250 тисяч гривень) – з бюджету Доброславської селищної ради. «У зв`язку з тим, що такі кошти в бюджеті на 2021 рік не передбачені, то вирішили схвалити тільки проєкт, щоб не бути в стороні, так як проблема забезпечення водою стоїть гостро на території Доброславської селищної ради», - зазначила Людмила Прокопечко, але кошти передбачать для цієї потреби вже в 2022 році.

Нагадаємо, що на розвиток фізичної культури в Доброславі виділять більше мільйона гривень.

15 травня у Доброславі відкрили черговий парк під назвою Далі. Голова селищної ради Людмила Прокопечко пояснила присутнім, що любить мандрувати різними країнами світу. І мріє, щоб Україна стала європейською державою з розвиненою інфраструктурою.Тому намагається створити в Доброславі європейське містечко.

Нагадаємо, ярмарок молодіжних проєктів «Небайдужі», на якому 21 команда представила журі свої проєкти відбувся 29 квітня у Доброславі.

Також депутати Доброславської селищної ради 28 квітня, на позачерговій сесії проголосували за використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території селищної ради.

Поділитися