26 липня 2021 р. 13:19

Щодня з прилеглих районів до Одеси приїжджають до 150 тисяч осіб

Щодня з прилеглих районів до Одеси приїжджають до 150 тисяч осіб

Забезпечення міської мобільності в Одесі є одним з пріоритетів департаменту транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху міської ради, наголосив під час виступу на апаратній нараді його очільник Сергій Тетюхін.

Під мобільністю фахівці розуміють умови і час переміщення суб'єктів містом. Наразі в департаменті розробляють план сталої мобільності та транспортну модель Одеси. Без ухвалення таких документів громада не зможе отримати фінансову підтримку від міжнародних інституцій.  

Французька компанія "Еджис" надала профільному департаменту дані щодо зовнішньої мобільності Одеси. Отже, за її розрахунками, щодня до міста приїжджають і залишають його близько 200 тисяч осіб, причому три чверті з них - жителі прилеглих до обласного центру районів. Це створює додаткове навантаження на транспортну інфраструктуру. На думку Сергія Тетюхіна, проблема вимагає невідкладно зайнятися оптимізацією в'їздів до міста та розпочати діалог з керівниками територіальних громад, що розташовані поблизу Одеси. 

Нагадаємо, всі актуальні ремонтні роботи, які ведуться підприємством «Теплопостачання міста Одеси», відображаються в мобільному додатку, повдіомив департамент міського господарства Одеської міської ради.

Величезні затори, що утворилися внаслідок підтоплення Одеси через потужну зливу, не дозволяли одеситам і гостям міста вчасно дістатися з Суворовського району в центр. Про це 23 липня повідомили кореспонденти ІзбірКома.

Департамент фінансів Одеської міської ради звернувся до постійної комісії з питань планування, бюджету і фінансів з проханням підтримати пропозицію щодо збільшення плану надходжень у вигляді стягнення адмінштрафів.

Як повідомила під час засідання віцемерка Світлана Бедрега, що за підсумками І півріччя сума зазначених надходжень перевищила 14 мільйонів гривень. План перевиконано на суму близько 1 млн, зокрема, завдяки діяльності інспекторів з паркування. Тож, на думку заступниці міського голови, настав час збільшити обсяги надходжень до бюджету за допомогою саме цього джерела.

Виконавчий комітет Одеської міської ради ухвалив обмеження в’їзду в Одесу та заборони зупинки і стоянки вантажних автомобілів із дозволеною максимальною масою понад 3,5 тонни на вулицях міста у робочі дні із 7:00 до 10:00 та з 17:00 до 20:00.

Відповідне рішення ухвалили члени виконкому на засіданні 22 квітня. 

Поділитися